The chess summer of ’19; SPA is over

De laatste ronde van SPA Chess verliep helemaal niet naar wens voor Hugo. Hij gunde wit een pionnenketen met het plan om die daarna te ondermijnen. Dat plan kwam echter niet uit de verf en toen werd het behelpen met de ruimte. Een kwaloffer bracht slechts tijdelijk soelaas. We hebben het kunnen volgen.

Ongedeeld vierde daardoor, maar Hugo kan terugzien op een leuk toernooi met geslaagd ander repertoire. Voor John en Dirk ging het in ieder geval allemaal wat minder, terwijl voor Tom de twee nullen op het eind wat tegenvielen. Jeroen draaide lekker mee in de B-groep.

Over een week begint Dieren en daarna weer Vlissingen. Als er iets interessant Keresiaans te melden is, zullen wij dat niet nalaten. Ondertussen kan er op dinsdagavond bij OZU gevluggerd of ge-rapid worden en is er woensdagavond in hetzelfde gebouw het traditionele ZAK.

Bert

 

 

 

======================14 juli ====================

Een groep aan Keresianen speelt mee bij het Amsterdam Science Park Chess Tournament. In de sterke hoofdgroep zijn Hugo ten Hertog, Tom de Jong, Dirk Floor en John Cornelisse onze troeven. En omdat veel borden live worden uitgezonden, hebben we er al veel van kunnen zien.

Hugo won zaterdag een moeilijk te doorgronden positionele partij van Petar Arnaudov. Na een verrassende dameruil en twee tempi verlies met Lh3 om een gat op e6 te creëren veroverde Hugo de e-lijn, wat beslissend bleek. Met 6½/8 staat hij met Ulybin gedeeld op kop. De laatste ronde is met zwart tegen Ilias van der Lende. Een GM-norm is helaas niet meer mogelijk omdat hij teveel tegen een laag geratete tegenstander gespeeld heeft. De 2500-grens, een andere nog lastigere voorwaarde voor een titel, komt bij winst heel dicht in de buurt.

 

Hugo in denkpose

Van de andere spelers doet Tom het naar rating. John, Dirk en Jeroen (B) zijn wat teruggevallen. Joris (D) blijft winnen.

Er wordt al om 12:00 gestart. Hugo is natuurlijk digitaal live en in het Amsterdam Science Park is iedereen analoog live.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.