Het OKU staat voor de deur

Beste Keresiaan,

Het OKU staat voor de deur! Voor de 46e keer organiseren we dit gezellige weekendtoernooi, en ook nu lijkt het een volle zaal te worden. Van vrijdag 31 mei t/m zondag 2 juni wordt er volop geschaakt in het USG.

Wij draaien dit toernooi altijd met veel vrijwilligers, en ook nu vragen we om even te kijken naar onderstaande verzoekjes. Er zit vast iets voor je tussen, ook als je maar beperkt tijd hebt.

Waar kunnen we je hulp voor gebruiken?

  • Invallers. Als een groep oneven is, zorgen we altijd voor een invaller (voor zover voorradig). Als invaller sta je dus klaar om eventueel een ronde mee te spelen. Je kan zelf kiezen welke ronde(n) je beschikbaar wil zijn, en je wordt gebeld of geappt als je nodig bent. Een leuke manier om aan het OKU mee te doen zonder meteen een heel weekend kwijt te zijn! We kunnen invallers van alle niveaus gebruiken.
  • Barmensen. We hebben ook dit jaar geen hoofdsponsor, maar houden de begroting acceptabel door o.a. de bar in eigen beheer te draaien met vrijwilligers. Een gezellig klusje waarbij je veel mensen ziet en waarvan de workload te overzien is. Per speeldag zijn er drie diensten waarop je alleen of met iemand anders zorgt voor drankjes en dergelijke. En wat is een schaker zonder koffie?
  • Opbouwers en afbrekers. Om het USG om te toveren in een toernooizaal zijn heel wat handjes nodig. Op vrijdagmiddag worden alle tafels en stoelen in slagorde gezet, om ze op zondagmiddag weer terug te zetten. Even een uurtje samen zweten en het resultaat is meteen zichtbaar. Bovendien goed te combineren met zelf meespelen! Kom dus helpen!
  • Partijinvoerders. Wij zorgen altijd dat er veel partijen beschikbaar komen: voor de schoonheidscommissie, voor de thuisblijver en voor het zeer gewaardeerde rondebulletin. Veel partijen worden na afloop ingeklopt in de organisatiekamer. Kan op elk gewenst moment tijdens het toernooi, is niet veel moeite en wordt zeer gewaardeerd!
  • Gastheren. Voor buitenlandse GM’s hebben we geen hotelkamers, maar wel slaapplekken bij een Utrechtse schaker. Op dit moment zoeken we nog voor één GM een plekje, en wie weet wie zich nog inschrijven! Vaak zijn het heel gemakkelijke, zelfredzame gasten en je steekt er ook nog iets van op. Een logeerkamer of logeerbed is al voldoende, AirBnB-kwaliteit is niet nodig.
  • Sponsors en donateurs. Zoals gezegd hebben we ook dit jaar geen hoofdsponsor: het is een lastige markt. Dat zorgt ervoor dat een last-minute sponsor in een gespreid bedje valt! Mocht je dus nog een organisatie weten, dan horen we dat graag. Laagdrempeliger is doneren via de Club van Honderd: 100 euro overmaken naar de club, al dan niet anoniem. Je geld wordt goed besteed!

Een heel rijtje! Heb je interesse of vragen, of wil je je voor iets aanmelden? Meld je dan bij Jan Jaap per mail en dan spreken we iets af over het vervolg.

Alvast bedankt, namens de OKU-organisatie (Arend, Colijn, Henk, Jan, Jan Jaap, Marc en Simon)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *