30 mei: 3e Open Omnisimultaan! (+Update deelnemers)

30 mei: Open Omnisimultaan

Op hemelvaarts donderdag 30 mei, de dag voor het OKU, organiseren we de Open Omnisimultaan! We gaan net als in 2018 weer voor een Omnidimensionaal record.

Wat is een Omnisimultaan?

Bij een Omnisimultaan speel je tegen 4 tegenstanders tegelijk. Met als bijzonderheid dat ook al je tegenstanders tegen 4 tegenstanders tegelijk spelen. Je speelt dus in feite een 5-kamp in één keer waarbij iedereen elkaar treft en iedereen door elkaar loopt van bord naar bord. Iedereen speelt zo dus simultaan.

Het verloop

Je speelt dus 4 partijen tegelijk, 2 met wit, 2 met zwart. Er wordt met de klok gespeeld (30 minuten per partij). Doordat je meerdere partijen tegelijk speelt, zal normaal gesproken je tijd op meerdere borden lopen. Zodra je een zet hebt gedaan en de klok hebt ingedrukt, loop je naar je volgende partij waar je aan zet bent, waarbij je uiteraard zelf mag kiezen welke partij dat is. Je bent klaar zodra al je 4 partijen zijn voltooid.
NB Bij de opstelling van de tafels en borden wordt rekening gehouden, dat iedere speler ongeveer even ver moet lopen. Je zult echter zelf de meest ideale “looplijnen” moeten ontdekken, want zetten moeten altijd worden uitgevoerd aan de juiste kant van het bord.

Aanmelden

Met Omnisimultaan willen we graag vooraf weten wie en hoeveel mensen er meedoen in verband met de tafelindeling en de precieze opstelling. Meld je daarom vooraf aan! Aanmelden kan op de clubavond of via mail naar voorzitter@paulkeres.nl.

Omnihulp

Met een Omnisimultaan zijn er veel meer tafels en schaakmateriaal benodigd dan met alle reguliere schaakvarianten. Voor het schaakmateriaal wordt gezorgd, maar bij het klaarzetten en opruimen kunnen we alle hulp goed gebruiken. Vanaf 19.00 uur zullen we er zijn om de zalen en Omni-opstellingen in te richten. Alle Omnihulp is welkom!

Tot de 30e!

Omnidimensionaal record in 2018

De vorige editie was met 33 deelnemers een Omnidimensionaal record. Hier lees je het leuke verslag van Jasper. Verbreken we dit record in 2019?

Deelnemers

NrDeelnemer
1Jan Poppelaars
2Anton Rosmuller
3Niels Ondersteijn
4Tim Lammens
5Ronald Gouma
6Jasper Reichardt
7Dies de Dreu
8Gerben Veltkamp
9Jan Jaap Janse
10John Cornelisse
11Gabri van der Schootbrugge
12Adrian Schoeneshoefer
13Pim te Lintelo
14Evert van Heel
15Jan Prins
16Hugo ten Hertog
17Erik Corneth
18Job Starreveld
19Lennart Kok
20Arjen Rouvoet
21Jaap van Oosten
22Bert Both
23Jan Willem van de Griendt
24Tim Grutter
25Simon Kronemeijer
26Anne Grutter
27Thomas Manschot
28Thomas Reichardt
29David van Kerkhof
30Peter van den Belt
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *