Het tweede morst punten tegen tweede van Caïssa

Van eerste teams winnen we, maar tegen tweede teams leggen we het dit seizoen af. Tegen Caïssa hebben we een aantal massakampen gespeeld en ook nu zou het qua krachtsverhouding een spannende confrontatie zijn. We leken lange tijd op een overwinning af te stevenen, maar ergens rond 4 uur begon het stokken. Een fabeltje, de Utregse hardheid.

Ons nevenplan om elk verslag door een ander lid te laten schrijven strandde daarmee in de 6e ronde, want de al lage animo was verdwenen. Ze hadden het te druk of verdwenen met de zuiderzon. We verwijzen daarom naar het verslag van onze tegenstanders, die natuurlijk wel heel gretig waren en een aardige en objectieve weergave van de strijd op hun website http://www.caissa-amsterdam.nl/caissa-post/soms-zit-t-mee/
hebben gezet.

Over het morsen toch nog even. Bij HP, JJJ en BB werden meer punten verwacht. Zonder hen stond we 3-2 achter in ogenschijnlijk regelmatige(re) partijen. Hein Piet had een gezonde kwaliteit meer. Toen het afgelopen was heb ik lang in de veronderstelling verkeerd dat het gewonnen was, maar kennelijk maakte de koningspositie een winstpoging te driest. Jan Jaap had Rob Witt in de opening lelijk te pakken genomen en was in een eindspel met T+P tegen T+P en een pluspion terecht gekomen. Gewonnen en Jan Jaap is bepaald niet onverdienstelijk in dat soort stellingen, maar ergens werd er wat omgedraaid en viel de pion. Bert had na acht zetten de keuze tussen op twee manieren een pion te winnen of op ontwikkeling te spelen. De laatste optie vond SF +3,8, de ene pionwinst +2,5 en de gekozen pionwinst +1,5. De stelling bleef wel mooi, maar de pionnen kwamen niet verder en de eigen koning stond onveiliger. Zettenherhaling moest ondertussen ontweken worden vanwege de stand. De zwarte stukken trokken naar binnen en tijdnood deed de rest. Mooi afgemaakt en goed gekeept van de jeugdige, wat droevig kijkende opponent.

We hebben onszelf dus tekort gedaan, hadden in de eerste uren meer moeten scoren. En dan is het een schaakwet dat het moeilijk gaat worden, dat de tegenstander erin gaat geloven. We moeten er niet over in zak en as zitten en de volgende wedstrijd aantreden als zijn we wedergeboren. Die is tegen het tweede van Bussum. Het tweede?

9 thoughts on “Het tweede morst punten tegen tweede van Caïssa

 1. Die massakampen waren tegen Euwe, dat later samen is gegaan met Caissa. De verwarring is echter begrijpelijk, want Caissa II bevatte de nodige oud-Euwespelers.

  Maar inderdaad, weet iemand hoe van tweede teams te winnen? Dan kunnen we in trainingskamp.

 2. BSG 2; de gemiddelde leeftijd van dat team loopt tegen de 82+… Maar zowel met sga als met dbc van verloren. Vooral thuis zijn die jongens erg taai. Rollatorretje alsmede looprekjes keurig door de thuiszorg laten verplaatsen naar het speelhonk en die jongens zijn praktisch onverslaanbaar in dat fraaie speelhonk.
  Ik snap hun geheim wel: die kachels staan daar op een dermate gruwelijk hoge stand dat menigeen al binnen het 1e speeluur afhaakt. Nou wil het toeval dat de gemiddelde leeftijd bij PK2 ook sky high is, dus misschien liggen er dit keer wel kansen voor de bezoekende vereniging.

  Moedig voorwaarts!

 3. De beste voorbereidingstip die ik kan geven is derhalve ‘zomerse kleding aantrekken’.
  Geen wollen onderbroeken, geen truien, echt niet nodig dit alles, de kachel geeft daar 26 graden aan.
  Teenslippers, korte broek, mouwloze t-shirts, dat soort werk. Bereid je voor op een weekendje Salou!
  En dN zal het zoet der overwinning jullie deel zijn.
  Al snap ik niet helemaal waar plek 2 of 3 nog recht op geeft.

  Bonne chance!

 4. Ik geloof niet dat ik mijn teamgenoten in half ontblote toestand wil zien… Misschien maar gewoon wat mijn tegenstander in ronde 5 deed: liters energiedrank erin gooien. Dat spul lijkt me niet te zuipen, maar je blijft er wel wakker van.

 5. Dan kan je beter met je teamgenoten naar de huisdealer van bsg gaan:
  Een paar lijntjes coke moet genoeg zijn om een
  Middagje scherp te blijven.

  Bij nader inzien is die zomerse kleding een minder goed idee. Jouw teamgenoten zijn natuurlijk bepaald geen Kim Kardashians dus maximale bedekking is een beter idee inderdaad.

 6. Die tegenstander uit ronde 5 is nou misschien niet het beste voorbeeld om te volgen:

  “Ik weet niet wat er die dag met Bottema aan de hand was, maar curieus was het zeker. Eerst gaf hij teamgenoot Webbink een forse beuk omdat de laatste de gore lef had een consumptiemuntje dat Bottema had laten vallen op te rapen. “Die is van mij!” beet hij de arme Dinand toe. Zal wel humor om te lachen zijn, maar er volgde meer. Zo vond hij het leuk regelmatig een zet te doen voordat Robnaldo de klok in had gedrukt, kon ik 3 borden verderop nog allerlei vage raspende en rochelende geluiden horen en werden aankomende toeschouwers pathetisch omhelst alsof het vrienden waren die na tien jaar afwezigheid in het oerwoud plotseling waren komen opduiken. Nou ja. Het zal wel hoor.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.