Zaterdag: belangrijke KNSB-wedstrijden in de Noteboom!

Komende zaterdag is de 6e ronde van de KNSB-competitie. We (= Paul Keres I, II, III en IV) spelen thuis in de Noteboom. En er staat heel wat op het spel!

Laten we eens met het vierde beginnen. Die zijn beroerd uit de startblokken gekomen en hebben de punten hard nodig. Dat moet dan maar gebeuren tegen De Drie Torens uit Tilburg. Minder bekend dan de Stukkenjagers, maar wel de koploper! Na veel nullen kan het vertrouwen even ontbreken, dus speciaal voor de mentale voorbereiding: winnen van sterke teams is wel vaker gelukt.

Dat is een mooi bruggetje naar de volgende tegenstander van het derde. PK3 draait een degelijk seizoen en hoeft zich als enig PK-team niet druk te maken over de ranglijst, maar wil natuurlijk wel in het linkerrijtje blijven staan. Dan rest de vraag: neemt SMB zijn Bekende Nederlander mee?

Het tweede kijkt wel stiekem naar de ranglijst. Na de promotie van vorig jaar blijft het goed gaan, waardoor het team gedeeld koploper is. En bijna het beste tweede team van Nederland! De tegenstander is echter niet mals: Caïssa II, het bijna bijna beste tweede team van Nederland. De gemiddelde rating scheelt slechts zes punten, ze hebben ook een Janse, kortom: een spannende wedstrijd in het verschiet!

En dan (tromgeroffel) tenslotte het eerste. Die staan na de vorige ronde plotsklaps eerste! Het met grootmeesters en elo beladen Groninger Combinatie struikelde over een laagvlieger en moet nu 2 MP goedmaken. Die komen dus vast met veel elogeweld, wij met Utrechtse hardheid. Als ik daarop google zonder aanhalingstekens vind ik van alles over waterkwaliteit, met aanhalingstekens slechts vier hits, die allemaal over schaken gaan. Zoals een verslag van 10 jaar geleden, een PK1 waarvan 2 spelers nog steeds in 1 spelen, 3 naar het tweede zijn gegaan, eentje op de reservebank zit, eentje gestopt is, eentje geëmigreerd en twee getransfereerd (maar nog steeds allebei lid). Een hoop geklets, om maar aan te geven dat we iets van ons eerste verwachten.

Kortom, er valt zaterdag genoeg te zien in de Noteboom. Iedereen is van harte welkom tussen 13.00 en pakweg 18.00. Voor enen trouwens ook, om de zaal in te richten en de manschappen moed in te spreken. Het gaat stuiven.

2 thoughts on “Zaterdag: belangrijke KNSB-wedstrijden in de Noteboom!

 1. Na een avondje Netstand-bestudering, denk ik dat team 1 en 2 0 mp’s hebben behaald.
  Voor de bestudering van de uitslagen van team 3 en 4 neem ik binnenkort een verlofdag op.
  Wie heeft dat Netstand eigenlijk bedacht? Dat moet wel iemand met een hekel aan de schaakwereld zijn.

  Enfin, Team 2 lijkt uitgeschaakt deze competitie en voor team 1 is het een bordpuntenrace geworden.
  Had Tiviakov trouwens nog die blauwe trui met witte strepen uit 1995 aan, of heeft hij van zijn aardbevingsschade-uitkering een nieuwe trui gekocht?

  Hopelijk doet de FC030 het vandaag beter, anders is het op sportief gebied wel een erg mager weekend voor 030.

  Moedig voorwaarts allen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.