SGS Bekerteam gesneuveld in Woerden

Het SGS Bekerteam is afgelopen dinsdag uitgeschakeld in Woerden. Woerden speelt in de eerste klasse (SOS) maar heeft een sterke bovenlaag. Tim won snel een pion en zijn tegenstander speelde goed actief en had redelijke compensatie. Op een gegeven moment had zijn tegenstander een iets mindere stelling moeten accepteren maar speelde te actief door en Tim won daarna. 1-0. Leo had goede kansen en een fijn plusje in het middenspel, zonder dat er wat aan de hand was voor zijn tegenstander. Leo speelde een kansrijk stukoffer maar zijn tegenstander verdedigde het goed en even later zat er niks anders op dan de handen schudden. 1-1. Colijn was ergens een stuk kwijt geraakt had een heleboel pionnen en activiteit. Beetje bij beetje leek Colijn terug te komen maar uiteindelijk ging de stelling toch bergafwaarts en moest ik winnen in de volgende stelling om kans te houden op 2-2:

Sten Goes – Evert Rademakers (zwart aan zet)

In tijdnood voor beide heeft Sten met wit net mijn vrijpion op a3 geslagen en ik dacht hier toe te kunnen slaan door Pe2+! (geen Dd1+ Kh2 Dxc2 Dh6 en zwart gaat mat) Maar zat toen dat na Kh2 (geen Txe2 Dd1+ Kh2 Dxe2 Dh6 De5+ en zwart wint f6 en voorkomt Dg7#) Df4+ Kh1 Tb8 wit remise kan maken met Tb3 Ta8 Ta3 Tb3 etc. dus ik deed een (uiteindelijke 2 zetten durende) winstpoging met Dd1+? Kh2 d4 Ta5! 1-0. Die had ik even gemist, wit heeft natuurlijk ook nog andere zetten dan Dh6… (na Dh6 Dh5+ kun je het misschien nog proberen). Colijn verloor ook en zodoende konden we met 1 bordpunt naar huis.

Woerden Paul Keres 3 – 1
1. J. Wiering (Jelle) T.J. Lammens (Tim) 0 – 1
2. S. Goes (Sten) E.L. Rademakers (Evert) 1 – 0
3. M.J. Schroer (Marcel) C.L. van Houwelingen (Leo) 1 – 0
4. S. Ercan (Selman) J.C. Wakkee (Colijn) 1 – 0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *