Geweldig in Groningen

Het traditionele eindejaarstoernooi in Groningen zit er weer op.
Voor Keresianen kennelijk wat ver weg, want in de gauwigheid heb ik alleen Joris ontdekt onder de deelnemers. Hij maakte bij de start grote indruk, onder meer met een winst op IM Herman Grooten. Deze vermakelijke partij wordt hier behandeld. Grooten analyseert daar wel meer verliespartijen van hemzelf, bewonderenswaardig. Joris draaide verder aardig mee tot hij in ronde 5 een remise uit handen liet glippen (zie hier), en daarna lukte er helaas weinig meer. Het publiek heeft desondanks genoten.

Een heel goed oudjaar was het voor oud-lid Casper Schoppen, die het toernooi gedeeld won en en passant een grootmeesternorm scoorde! Zo versloeg hij de sterke GM Krasenkow, wat hij hier zelf uitlegt. Ook die partij vinden we in het verslag van Grooten, en is het naspelen waard. Via de toernooisite zijn er overigens nog veel meer partijen te vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *