OKU 2019: help je mee?

Zoals bekend organiseren wij al 45 jaar het Open Kampioenschap van Utrecht (maar je mag ook OKU zeggen). Een prachtig weekendtoernooi waar steeds zo’n 170 spelers aan meedoen, van huisschaker tot grootmeester. Door de komst van de C-groep en de vierkampen is er steeds meer te kiezen. Ondanks een bescheiden kas lukt het ook steeds om aansprekende namen mee te laten doen: zo hebben David Bronstein, Anish Giri, Ulf Andersson en Jorden van Foreest meegedaan. Wij mogen trots zijn op ons toernooi.

Maar we hebben je hulp nodig om dit toernooi zo mooi te houden. Ik noemde de bescheiden kas al: het wordt steeds lastiger om sponsors te vinden. Ook vergt een groot toernooi vele handjes, zowel in de voorbereiding als in het weekend zelf. Wat zoeken we?

– Eén of meer mensen die actief op zoek willen gaan naar sponsors. Dat kan door je eigen netwerk te benaderen, maar ook door met tips van clubgenoten aan de slag te gaan. Sponsorwerving is iets anders dan bedelen: we kunnen immers veel publiciteit bieden (AD/UN, RTVU, NOS Teletekst, diverse schaakmedia), wat handig is voor organisaties die naamsbekendheid, slimme nieuwe medewerkers of andere afzetmarkten zoeken. Durf je organisaties actief te benaderen met dit verhaal? Dan zoeken we naar jou!

– Eén of meer mensen die in de voorbereiding mee wil denken of helpen. Denk aan de keuze voor de zaal, reclame maken voor het toernooi, afstemmen met de KNSB en de SGS, de website opzetten, de inschrijvingen verwerken en vragen beantwoorden. Veel van deze klussen kosten weinig tijd, maar moeten wel worden gedaan. Dit kan uitstekend gecombineerd worden met zelf meespelen, dus dat hoeft je niet te weerhouden. En uiteraard zijn de organisatoren van vorige jaren ook beschikbaar in 2019.

Interesse? Benader dan Jan Jaap op de clubavond of per mail. Fijn als je hierover na wil denken!

Hartelijke groet, Jan Jaap

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.