logo

Externe resultaten en standen van PK teams

HomeTerug naar de SV Paul Keres Homepage.


Teamindeling bekend

Op de ALV van 29 augustus 2007 is de teamindeling vastgesteld. Zie hier het resultaat. In vergelijking met vorig seizoen is vooral Paul Keres 2 veel sterker geworden. Het totale aantal spelers is wel wat afgenomen, dus extra reserves zijn zeer welkom.

Keres - Euwe nu 3 - 1

De vierde massakamp tussen Paul Keres en het Amsterdamse Euwe is geeindigd in een 14.5-11.5 overwinning voor de Keresianen. Voor een verslag klik hier.

Paul Keres uitgeschakeld voor KNSB-beker

Linkje naar wat foto's

Nadat Paul Keres de geduchte grootmeesters van HSG had uitgeschakeld, stond nu de "bekerfinale" op het programma. Daarin werd Paul Keres ingedeeld tegen HMC, dat enkele van zijn sterkste spelers had afgevaardigd. Daardoor zat Willem Bor op bord 1 tegenover niemand minder dan ex-wereldkampioen Rustam Kasimdzhanov. Toch kwam Willem de opening goed door en hield het evenwicht tot een zet of 30. Na een zetverwisseling kwam helaas de witte loper buitenspel te staan, wat door de wereldkampioen goed werd uitgebuit. Op bord 2 kwam Mark Smits al minder uit de opening tegen GM Daniel Fridman. Een vrije witte d-pion bond de zwarte stukken en langzamerhand werd Mark van het bord geschoven. In de partij van Xander Wemmers tegen Jan-Willem de Jong werd het evenwicht nooit verbroken (althans niet zover dat ik het kon zien) en de remise was het logische resultaat. Wim van de Fliert had wel winstkansen tegen Abeln; hij had de betere pionnenstelling en ook de a-lijn was zeer stevig in zijn handen. Abeln ging over tot een tegenoffensief en gooide al zijn pionnen naar voren. Het zag er riskant uit, maar doordat de zwarte zware stukken ver weg stonden bleek het genoeg voor remise. Dat was 3-1 voor HMC en het einde van de bekerdroom van Paul Keres.

Er volgde nog een wedstrijd om de derde plaats tegen Groningen, dat vorig weekend landskampioen werd en dat kennelijk wel genoeg eer vond voor een jaar. Ze hadden in elk geval twee spelers uit het tweede team afgevaardigd en geen enkele grootmeester. Daardoor hadden ze ook verloren van LSG, dat wel zijn sterkste spelers stuurde. In deze wedstrijd had Paul Keres goede kansen. Mark Smits ving een stukoffer van Wouter Spoelman goed op en werkte zich gestaag los. De eerste winst voor Paul Keres! Willem Bor was moegestreden en berustte al snel in remise. Xander Wemmers raakte om onduidelijke redenen een pion kwijt en kon de zaak niet redden. Dirk Floor daarentegen had een mooie pion gewonnen en dus goede winstkansen. Het eindspel verwaterde wat en leek op remise uit te draaien. Dirk bedacht echter een al te gekunstelde winstpoging, waardoor hij alsnog verloor. 2.5-1.5 voor Groningen.

Halve finale:
Paul Keres    - HMC        1 - 3
Willem Bor    - R. Kasimdzhanov  0 - 1
Mark Smits    - D. Fridman    0 - 1
Xander Wemmers  - J.W. de Jong   0.5 - 0.5
Wim van de Fliert - M. Abeln     0.5 - 0.5
Troostfinale:
Paul Keres    - Groningen    1.5 - 2.5
Mark Smits    - W. Spoelman    1 - 0
Xander Wemmers  - D. Brandenburg  0 - 1
Dirk Floor    - J. Wempe     0 - 1
Willem Bor    - L. van Kooten  0.5 - 0.5

Lange rokade in remise

Paul Keres heeft dit jaar in de KNSB-competitie goed gepresteerd. Behalve de laatste ronde. Drie nederlagen, en dat allemaal tegen teams uit de onderste helft van de ranglijst. Het schijnt wiskundig aangetoond te zijn dat er in het voetbal een thuisvoordeel bestaat. Maar bij het schaken weet ik het nog zo net niet.

Paul Keres 1 speelde tegen Wageningen en kwam nog het dichtst bij een gelijkspel. Wim van de Fliert opende de score met een remise, waarna het gevecht pas echt losbarstte. Het eerste volle punt kwam van Jan Jaap Janse, die met wit in een Trompovsky zijn h-pionnen op h4 en h6 posteerde met zijn dame daartussenin. Deze verbijsterende strategie bleek teveel voor zwart. Ook Mark Smits scoorde een vol punt in een typische hard-tegen-hard partij: tegengestelde rokades en dan maar stormen. Dat ligt Mark wel en hij beëindigde de partij met mat. Zijn buurman Dirk Floor kreeg echter een stukoffer van IM Afek om de oren. Dat was weliswaar niet correct, maar Dirk vond de goede voortzetting niet en haalde nog net het eindspel. Dat bleek echter onhoudbaar. Xander Wemmers houdt van series maken en bouwde zijn reeks van twee nederlagen uit naar drie. Hij blijft overigens topscorer met 6 uit 9.Ondertussen speelde Jan-Bart Abcouwer ongemerkt remise.

Een gelijke stand dus tot zover, maar in de tijdnoodfase ging er een en ander mis. Bert Both verblunderde aan bord tien een paard nadat hij was afgeleid door een afgaand mobieltje. De overtreder had al verloren, dus er viel niets aan te doen. Maartje de Jonge en haar tegenstander waren het erover eens dat rokeren voor watjes is en gooiden meteen maar het centrum open. Dan verliest er meestal iemand, en dat was Maartje toevallig. Dirk de Beer rommelde zich tegen David van Eekhout naar een dubbele pionwinst en won het toreneindspel overtuigend. Om gelijk te maken moest ook Erik Oosterom zijn toreneindspel winnen, maar dat zat er niet in. De zwarte vrijpionnen werden gecompenseerd door actievere witte stukken en remise bleek onvermijdelijk. 4.5-5.5 dus, waarmee onze mannen vierde zijn geworden.

Paul Keres 2 moest een punt pakken tegen Bergen op Zoom om zeker te zijn van klassebehoud. Kees Vreeken kon met zwart het slappe openingsspel van zijn opponent niet afstraffen en moest na algehele afruil in remise berusten. Het openingsspel van Simon Kronemeijer was zo mogelijk nog slapper, maar daarna creëerde hij met zijn loperpaar enige kleine dreigingen. Zwart nam deze zeer serieus en bedacht een combinatie om een loper te ruilen. Daar zat echter een gapend gat in, en hij verloor direct een kwaliteit. Voor de zekerheid gaf hij toen ook nog maar een stuk weg. Een makkelijk punt voor Simon.

Daarmee was het goede nieuws meteen op. Op bord 1 raakte Anton Rosmuller teveel pionnen kwijt tegen iemand met de indrukwekkende naam Semen Minyeyevtsev. Albert Janssen stuurde zijn pionnen deze keer niet rechtstreeks op de vijandelijke koning af, maar schuin naar voren het centrum in. Dat bleek beduidend minder effectief. Hij raakte er twee kwijt, wat op termijn fataal was. Evert van Heel had groot tijdvoordeel, maar profiteerde daar niet van. Integendeel, de combinatie die hij bedacht had maarliefst twee weerleggingen. Zijn opponent vond er een, wat hem een dame opleverde. Auw. Voeg daarbij het gegeven dat Rijk Schipper na een agressieve opening het goede vervolg niet vond en langzaam van het bord geduwd werd, en u begrijpt dat Paul Keres 2 deze wedstrijd niet ging winnen. Hein-Piet van der Spek speelde op bevel van de teamleider nog lang door met zijn loperpaar, maar eigenlijk zat er nooit meer in dan remise. Jaap van Oosten koos met wit een verdachte opstelling tegen een Draak, maar kwam goed terug en leek nog te gaan winnen. Het zwarte paard bleek echter te handig en sloeg zowel zijn a- als zijn h-pion! En dan zeggen ze dat het paard een korte-afstandsstuk is. Het eindspel werd remise. 5.5-2.5 voor Bergen op Zoom, maar omdat de concurrentie ook verloor blijft Paul Keres 2 netjes zevende staan. Eindelijk handhaving in de tweede klasse!

Paul Keres 3 had een broederplicht te vervullen: door De Eenhoorn 2 te verslaan kon misschien de degradatie van een andere SGS-club voorkomen worden. Die vlieger ging niet op. De Eenhoorn sloeg onverwacht hard toe aan de staartborden. Michiel Bouwhuis had een opening die we het beste "Sveshnikov gone wrong" kunnen noemen. Het eindigde in een bloedbad. Rolf Dijksterhuis stond de hele partij een pion achter, maar had correct ingezien dat hij naar een remise paardeindspel kon afwikkelen. Hierna ontspande hij iets te veel en speelde nietsvermoedend Pc5-b7??? en het zwarte paard zette hem mat in 1 op e7. Zelfs topscorer Ger Hageman verloor; hij probeerde een nieuw idee uit, maar zijn tegenstander begreep de stelling kennelijk beter en won een goede partij. Hierbij kwamen remises van Leo van Houwelingen (ondanks een minuspion) en uiteraard Paul van der Kooij, die altijd betrouwbaar is op de hoge borden. Jan Willem Jansen had een partij waarin twee pionnenfronten hard met elkaar botsten. Toen zijn witte pionnen op g6 arriveerden dachten de toeschouwers aan winst, maar kennelijk ging er toch iets mis. Weer een 0. De score werd hierna nog wel opgepoetst door Gabriël Smit, die een stuk won, en door Mark Uildriks die een pluspion netjes naar winst converteerde. 5-3 dus, waardoor de nederlaag er wat minder kansloos uitziet dan hij eigenlijk was. Toch landt het derde hiermee netjes op de zevende plaats.


Paul Keres 5 net kampioen

Paul Keres 5 speelde tegen Houten om het kampioenschap; promotie was twee dagen eerder al verzekerd door verlies van een concurrent. Houten is een sterk team, vooral aan de topborden, en dat bleek. Jan Teuben verloor aan bord 1 een kleine kwaliteit en kon dat niet compenseren. Invaller Eric Jacobs probeerde een nieuw openingsplan uit, maar verloor opeens een toren. Frank Heinen verloor een kwaliteit, en ook dat liep niet goed af. Frank raakte in tijdnood en tegenstander Henk Struikmans (ooit ook PK-er) zette hem met een klassiek dameoffer stikmat. Drie nullen aan de topborden. Dimitri Hendriks compenseerde iets door in recordtempo de zwarte koning zodanig klem te zetten dat de ontwikkeling totaal verstoord raakte. Dimitri won ook nog een stuk, waarna zwart opgaf. Toch was daarmee nog geen duidelijk zicht op de 3 bordpunten die nodig waren voor het kampioenschap. Jan Schepers probeerde tegen Philip Verlinde (PHIVER, zeg maar) met man en macht aan te vallen, maar er was teveel materiaal geruild en meer dan remise zat er niet in.

Willem van Dam had een wilde partij, waarin het hard tegen hard ging. Willem op de damevleugel, wit op de koningsvleugel. Pionnen sneuvelden links en rechts, maar toch vooral rechts en daar zat Willem. In het eindspel konden de ongelijke lopers hem niet meer redden. Jan de Jonge had gelijke lopers en een pluspion, die echter niet vooruit te branden was. Remise. Daarmee was nog een punt nodig van Menno van der Meer. Die stond onder druk, maar de stelling bracht met zich mee dat de zwarte stukken helemaal buitenlangs de damevleugel moesten oprukken om de witte stelling aan te vallen. Menno begreep dat er harde maatregelen nodig waren en toen de zwarte stukken omgelopen waren offerde hij een paard op de koningsvleugel, waar de zwarte majesteit opeens troepen tekort kwam. De zwarte dame snelde te hulp, maar overzag in de chaos een wit paard, dat haar zonder scrupules van het bord sloeg. 1-0 dus, en Paul Keres 5 is kampioen! Houten treurde niet lang, want door deze winst promoveren zij ook.

Paul Keres 4 speelt gelijk tegen Rode Lopers

Paul Keres 4 sloot het seizoen af met een mooie derby tegen De Rode Loper 1. Beide teams hadden bij winst nog een kansje op promotie. De strijd ging een tijdlang gelijk op. Jaap van Oosten won als eerste door ijverig de pionnen op te rapen die wit liet slingeren. Serdar Calinalti verloor echter; zijn plan om met de a-pion te promoveren mislukte. Paul Hommerson won op bord 1; we zijn niet meer anders gewend, maar zijn score van 8 uit 9 verdient de hoogste lof. Als we de beker meetellen is het zelfs 11 uit 12! Conrad Kiers verloor echter in zware tijdnood. Daar moet aan gewerkt worden.

Aan de staartborden was er ook al evenwicht: Jeroen Bollaart had een pion minder, maar druk op de damevleugel. De stukken werden echter langzamerhand geruild en toen was het eindspel natuurlijk verloren. Erik Verlinde deed het omgekeerd: hij pakte een pion op de koningsvleugel, ontworstelde zich langzaam aan de druk en won het eindspel.

Met twee borden te gaan leek de winst zeker, want Colijn Wakkee had een loper gewonnen (gekregen?) en die gaf in het eindspel inderdaad de doorslag. Gert-Jan de Pender had een kwaliteit gewonnen, maar had weinig tijd meer. Tegenstander Jan Prins bleek de betere snelschaker (hij heeft niet voor niets de hele koninginnedag zitten oefenen); hij pakte wat pionnen en plotseling had Gert-Jan zelfs geen duidelijke remise meer, waarop hij door de vlag ging. 4-4, waarmee beide teams elkaar uitschakelden voor promotie. Curieus genoeg wonnen in deze wedstrijd alle zwartspelers! Paul Keres 4 heeft een goed seizoen gehad, maar kwam toch in de topduels iets tekort.

Paul Keres 6 struikelt over ASVN

Paul Keres 6 verliest niet vaak, maar als ze het doen, doen ze het goed. Deze keer een stevige 6-2 nederlaag tegen ASVN (Nieuwegein), dat vorig jaar overigens ook ons vijfde al klop gaf. Slechts remises voor Paul Keres 6: voor kopman Alex Veltman tegen dubbellid Elmer van Veenendaal; voor Nicolien de Jong, die dit jaar onverslaanbaar is in de externe; voor Jan van Eck, ondanks enige stress veroorzaakt door zijn rol als invaller-teamcaptain; en voor Jeroen van Meerwijk. Ritaert Pel, John van Rooij, Chris van Meer en Leo Prins verloren. Daarmee eindigt Paul Keres 6 als derde of vierde in deze poule, wat een geweldige prestatie is voor een promovendus. Topscorer was dit jaar Jan van Eck met 5.5 uit 8, net voor Jeroen van Meerwijk die hetzelfde totaal bijeenspeelde uit 9 partijen.


SGS-Bekerteam verslaat Baarn

Het SGS-bekerteam speelde tegen Baarn, een vrij zware loting, want er zaten ook nog diverse eerste- en tweedeklassers in de pot. Qua rating waren de teams dan ook aan elkaar gewaagd: gemiddeld 1980 voor Paul Keres tegen 1960 voor Baarn. Op bord 1 bracht Paul Hommerson zijn geliefde Taimanov-siciliaan op het bord. De witte koning kwam onder vuur te liggen van de loper op b7, de zwarte h-pion stoomde op en wit zag geen goede oplossing meer. Zijn koning werd het hele bord over gejaagd en ging mat in de buurt van d3.

Op bord 2 werd een scherp middenspel uitgevochten, waarbij de tactische wendingen niet van de lucht waren. Er vielen links en rechts slachtoffers, maar toen de rookwolken optrokken bleek de stelling nog steeds in evenwicht te zijn. Remise. Hetzelfde resultaat bereikte Colijn Wakkee op bord 3, die doorvocht tot er enkel nog koningen op het bord stonden. Op bord 4 was Conrad Kiers met voordeel uit de opening gekokmen: hij viel binnen over de c-lijn en wikkelde af naar een winnend eindspel. Zodoende werd Baarn met 3-1 geklopt.

Paul Keres staat daarmee in de kwartfinale. Er zijn nog drie andere promotieklassers over: Zeist, Amersfoort en bekerhouder Ons Genoegen. Verder Vianen (1B), Kijk Uit (2D) en Denk en Zet (2D) dat verrassend De Rode Loper uitschakelde. Daar komt de winnaar van IJsselstein (2D) - Kanaleneiland (1B) nog bij.

Paul Keres (1980)     - Baarn (1962)       3 - 1
Paul Hommerson (2166)   - Robin van Kampen (2107) 1 - 0
Gert-Jan de Pender (1961) - P. Losekoot (2021)   0.5 - 0.5
Colijn Wakkee (1893)   - M. Benschop (1892)   0.5 - 0.5
Conrad Kiers (1902)    - J. Overbeek (1827)    1 - 0

Paul Keres 1 te sterk voor Paul Keres 2

(door Jan Jaap Janse)

Op zaterdag 6 januari werd voor het derde jaar op rij (en de vijfde keer in totaal) de oefenwedstrijd Paul Keres I – Paul Keres II gespeeld, bedoeld om de spelers scherp te houden tijdens de winterstop. Erelid Kees Vreeken had van tevoren de statistieken er eens bijgehaald: de eerste editie was in 1983 (7-3), en 6 van de 20 matadoren van toen zijn nog steeds lid. Tien jaar later hield PK2 het eerste op 4-4 dankzij de jonge honden Konings, Floor, Hochstenbach en Abcouwer. Daarna werd in 2004 de oude traditie uit de mottenballen gehaald met twee keer 5-3 voor PK1. De enige die álle matches PK1-PK2 heeft meegemaakt was uiteraard Kees zelf.

Om het gepromoveerde PK2 maximale tegenstand te bieden had het eerste alles uit de kast gehaald: dubbelleden Eric de Haan, Jaap v/d Tuuk en Gerben Veltkamp waren gerecruteerd en ook Willem Bor onderbrak zijn schaaksabbatical om het 2e tegenstand te bieden. PK2 had een paar toppers uit het derde gehaald, en even na enen kon de match aan tien borden van start. Dat het een serieuze match betrof bleek wel: na een paar uur spelen stond de 0-0 nog steeds op het scorebord. De eerste beslissing viel aan bord 10, waar Paul v/d Kooij (PK2) zijn aanval dood zag lopen en toen op de damevleugel verpletterd werd door Erik Oosterom (PK1). Even daarna verdubbelde Wim v/d Fliert (PK1) de voorsprong: het taktische geintje 21 d6! was goed gezien, ondanks inventief verdedigen door Hein-Piet v/d Spek (PK2). Ongeveer gelijktijdig werd Simon Kronemeijer (PK2) – Jaap v/d Tuuk (PK1) remise: de pion meer voor wit was betekenisloos in het toreneindspel.

De exacte volgorde van de partijen daarna ben ik even kwijt, vooral door tijdnood aan mijn eigen (PK1) bord. Het te artistieke 11,… Th7 liet Leo van Houwelingen (PK2) weer terugkomen in de partij. Wit gooide er ook nog eens 12 zetten in een halve minuut uit, waarna een gelijk toreneindspel overbleef. Dat Gerben Veltkamp (PK1) - Kees Vreeken (PK2) ook remise werd was gezien het vele vuurwerk wel verrassend: het eindigde in stijl met eeuwig schaak.

Willem Bor (PK1) bewees niet roestig te zijn na meer dan een half jaar geen stuk te hebben aangeraakt (letterlijk, aldus Willem): hij won in de opening al vlot een pion van Albert Janssen (PK2), speelde het middenspel nauwkeurig en tikte het eindspel soepel uit. Het beslissende punt voor PK1 werd binnengetikt door kopman Xander Wemmers: die nam een artistieke opening van Anton Rosmüller (PK2) niet helemaal serieus, kwam in serieuze problemen en overleefde de tijdnoodfase. Direct daarna gooide Anton er twee bokken uit en was het voorbij. Jonge aanwinst Marijn Otte (PK2) roeide tegen de stroom in door clubkampioen Eric de Haan (PK1) te verslaan: in een moeilijke stelling ging wit in de fout en vloog er een stuk af. Eric verdedigde lang en nauwkeurig maar het mocht niet baten; overigens verloor hij in de interne ook al van Marijn. Die zal volgend jaar wel aan de andere kant zitten, gok ik zo.

5,5-2,5 en nog twee interessante eindspelen over. Rijk Schipper (PK2) en Dirk Floor (PK1) speelden een boeiende pot met tegengestelde rokades. Rijk had misschien ergens kunnen winnen, ging het toreneindspel in waarna Dirk de mogelijkheid kreeg een pionneneindspel in te gaan. Dat bleek remise, al hadden de neutrale toeschouwers het niet direct door. Helemaal op het einde werd ook Bert Both (PK1) – Gabriël Smit (PK2) remise. Gabriël was in serieuze problemen gekomen en moest een lastig eindspel van loper en pion tegen paard en 2 pionnen verdedigen. Bert probeerde werkelijk van alles maar het was en bleef op het nippertje remise.

6,5-3,5, een uitslag waar beide teams vrede mee kunnen hebben. Kees heeft de partijen ingezameld en toegezegd een boekje samen te stellen van alle PK1-PK2 partijen die nog te vinden zijn. Rest me de volgende mensen te bedanken: Kees voor de research, Xander voor de whisky en wodka na afloop, Frank Wester voor zijn internetpogingen en zijn koekenpan, Jeroen Bollaart voor zijn poging foto’s te nemen, Jan Teuben voor de uitstekende barbediening en knakworstjes en Petra Schoenmaker voor de soep. U hoort, ook culinair was er voldoende te genieten. Volgend jaar ongetwijfeld weer een wedstrijd!

Hier de uitslag nog eens op rij.

SGS-snelschaken voor clubteams

Het SGS-snelschaken voor clubteams was dit jaar weer eens in Bunschoten. In tegenstelling tot voorgaande jaren was er deze keer geen grote rol weggelegd voor Paul Keres 1. Eigenlijk speelde geen enkel team een rol, behalve Utrecht 1, dat naar eigen zeggen met een C-team kwam maar toch kwam, zag en alles won. Op grote afstand volgde een cluster van zes teams waaronder Paul Keres 1 en 2. PK1 werd nog net tweede, vlak voor de Regiohakkers en PK2. Paul Keres 1 was daarmee bepaald niet tevreden, maar door het gemis van enkele topspelers zat er niet meer in. Anton Rosmuller was met 6.5 uit 9 het meest succesvol. Paul Keres 2 was wel tevreden, want het team heeft zich tot nu toe zelden gehandhaafd in de kampioensgroep en bleef slechts 1 match- en een half bordpunt achter op PK1. De onderlinge wedstrijd werd 3-3. Aan de topborden waren Simon Kronemeijer (4/9) en vooral Rolf Dijksterhuis (5.5/9) solide, aan de staart maakte Colijn Wakkee de hoogste score (7/9).

Ver achter deze cluster van middenmoters kwam nog een groepje van drie staartteams, die gebroederlijk degradeerden. Daarbij was ook Paul Keres 3, dat op het laatste moment mocht promoveren omdat Amersfoort 1 niet in de kampioensgroep durfde. Onze mannen weerden zich duchtig en pakten drie matchpunten van de andere twee degradanten, maar meer zat er helaas niet in. Ook de onderlinge wedstrijden tegen de andere Keres-teams gingen verloren. Martin van Essen won als enige van een hoger geplaatste Keresiaan (onze voorzitter). Jan van Eck werd topscorer met 2.5 uit 7.

Klik hier voor foto's van de KNSB-wedstrijden van 14 oktober

HomeTerug naar de SV Paul Keres Homepage.
De klassieker Van der Tuuk - Rosmuller. Deze keer in het kader van Paul Keres 2 - Oud Zuylen.

Meer foto's

Standen Paul Keres teams seizoen 2006/2007

Paul Keres 1

KNSB 1e klasse B

Programma:
za 23 sep Voerendaal    - Paul Keres  4 - 6
za 14 okt Paul Keres    - WSC      6 - 4
za 11 nov D4        - Paul Keres  2.5 - 7.5
za 16 dec Paul Keres    - De Variant  4.5 - 5.5
za 3 feb RSR Ivoren Toren - Paul Keres  4 - 6
za 3 maa Paul Keres    - Spijkenisse  7 - 3
za 24 maa Paul Keres    - Sas van Gent 1.5 - 8.5
za 21 apr Eindhoven    - Paul Keres  5 - 5
za 12 mei Paul Keres    - Wageningen  4.5 - 5.5

Terug naar de top van deze pagina

Stand:

Klasse 1B Mp Bp 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
1. HWP Sas van Gent 18 63 x 6 6 9
2. Voerendaal 13 51 4 x 4 5 6 7
3. De Variant 11 50½ x 8 5 6 6
4. Paul Keres 11 48 6 x 7 5 6 6
5. Spijkenisse 9 45 2 3 x 5 8 7
6. Eindhoven 8 45 4 5 5 5 x 5 7 4
7. Wageningen 8 41 5 2 x 5 3 8
8. RSR Ivoren Toren 6 41 1 4 4 5 5 x
9. WSC 3 34½ 3 4 4 3 7 x 5
10. D4 3 31 4 3 6 2 5 x

Persoonlijke scores
Detail informatie 1e klasse B


Paul Keres 2

KNSB 2e klasse C

Programma:
za 23 sep Kennemer Comb.1 - Paul Keres 2  5.5 - 2.5
za 14 okt Paul Keres 2   - Nieuwendam   4.5 - 3.5
za 11 nov SO Rotterdam 2  - Paul Keres 2  4 - 4
za 16 dec Paul Keres 2   - Promotie    3 - 5
za 3 feb Terneuzen    - Paul Keres 2  2.5 - 5.5
za 3 maa Paul Keres 2   - Oegstgeest '80 4 - 4
za 24 maa Paul Keres 2   - DD       2 - 6
za 21 apr DSC Delft    - Paul Keres 2  4 - 4
za 12 mei Paul Keres 2   - Bergen op Zoom 2.5 - 5.5

TopTerug naar de top van deze pagina

Stand:

Klasse 2C Mp Bp 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
1. Oegstgeest '80 14 40½ x 4 6 4 5
2. DSC Delft 13 42½ x 4 5
3. DD 13 41½ x 4 6 5 6
4. Kennemer Combinatie 11 39½ 4 4 x 5 5 6 4
5. Promotie 10 36 3 x 5 5
6. Bergen op Zoom 8 34½ 2 3 3 x 3
7. Paul Keres 2 7 32 4 4 2 3 x 4
8. Nieuwendam 5 32 3 2 x 4
9. SO Rotterdam 2 5 31½ 3 4 4 x 4
10. Terneuzen 4 30 3 2 4 5 4 x

Persoonlijke scores
Detail informatie 2e klasse C


Paul Keres 3

KNSB 3e klasse D

Programma:
za 23 sep Kennemer Comb.2 - Paul Keres 3   6 - 2
za 14 okt Paul Keres 3   - VAS 2       3 - 5
za 11 nov Euwe 3      - Paul Keres 3   3.5 - 4.5
za 16 dec Paul Keres 3   - Botwinnik     3 - 5
za 3 feb DBC       - Paul Keres 3   4 - 4
za 3 maa Paul Keres 3   - Tal/DCG 1     4 - 4
za 24 maa Paul Keres 3   - De Waagtoren   5.5 - 2.5
za 21 apr BSG 2      - Paul Keres 3   4 - 4
za 12 mei Paul Keres 3   - NSI De Eenhoorn 2 3 - 5

Top Terug naar de top van deze pagina

Stand:

Klasse 3D Mp Bp 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
1. VAS 2 16 45 x 6 5 5 5 5
2. De Waagtoren 14 43½ x 4 6 4 5
3. Kennemer Combinatie 2 12 44 4 x 4 6 7 7
4. Botwinnik 10 36½ 4 x 2 5 5 5 4
5. Tal/DCG 1 10 35½ 2 x 4 5 4
6. NSI De Eenhoorn 2 7 37 3 2 6 x 5 4
7. Paul Keres 3 7 33 3 2 3 4 3 x 4 4
8. BSG 2 5 31½ 3 4 1 3 3 4 4 x 6
9. Euwe 3 5 29 3 1 3 4 x 3
10. DBC 4 25 ½ 3 4 4 2 5 x

 

Persoonlijke scores
Detail informatie 3e klasse D


Paul Keres 4

SGS Promotieklasse

Programma:
Vr 20 okt Baarn 1    – Paul Keres 4   3 - 5
Wo 22 nov Paul Keres 4  – Rivierenland 1  5 - 3
Do 14 dec Leusden 1   – Paul Keres 4   4 - 4
Do 11 jan Ons Genoegen 1 – Paul Keres 4   1.5 - 6.5
Wo 31 jan Paul Keres 4  – ZZC 1       6 - 2
Vr 23 feb Amersfoort 2  – Paul Keres 4   3.5 - 4.5
Wo 14 maa Paul Keres 4  – Moira Domtoren 1 3.5 - 4.5
Di 3 apr Zeist 2    – Paul Keres 4   5 - 3
Wo 9 mei Paul Keres 4  – De Rode Loper 1  4 - 4

Stand:


Rang Team Gesp. Winst Gelijk Verlies Punten B.Punten
1 Zeist 2 9 6 2 1 14 40.5
2 Moira Domtoren 1 9 6 1 2 13 41.5
3 De Rode Loper 1 9 5 2 2 12 42
4 Paul Keres 4 9 5 2 2 12 41.5
5 Amersfoort 2 9 4 1 4 9 36
6 Baarn 1 9 4 1 4 9 35.5
7 Ons Genoegen 1 9 4 1 4 9 34
8 Rivierenland 1 9 3 1 5 7 36
9 ZZC 1 9 1 1 7 3 27.5
10 Leusden 1 9 0 2 7 2 25.5


CENTERTerug naar de top van deze pagina
Persoonlijke scores


Paul Keres 5

SGS 1e klasse B

Programma:

Vr 27 okt Moira Domtoren 2   – Paul Keres 5  1 - 7
Wo 15 nov Paul Keres 5     – Amersfoort 4 4.5 - 3.5
Di 12 dec Kanaleneiland 1   – Paul Keres 5  3 - 5
Vr 12 jan Nieuw Amelisweerd 1 – Paul Keres 5 3.5 - 4.5
Wo 7 feb Paul Keres 5     – Utrecht 5   5 - 3
Di 20 feb Zeist 3       – Paul Keres 5 4.5 - 3.5
Wo 7 maa Paul Keres 5     – Vianen 1   4.5 - 3.5
Do 5 apr Gorinchem 1     – Paul Keres 5  2 - 6
Wo 9 mei Paul Keres 5     – Houten 1    3 - 5

Stand:


Rang Team Gesp. Winst Gelijk Verlies Punten B.Punten
1 Paul Keres 5 9 7 0 2 14 43
2 Houten 1 9 5 4 0 14 42
3 Nw Amelisweerd 1 9 5 1 3 11 42
4 Kanaleneiland 1 9 5 1 3 11 36.5
5 Utrecht 5 9 4 2 3 10 39.5
6 Zeist 3 9 3 3 3 9 34
7 Vianen 1 9 3 1 5 7 35
8 Amersfoort 4 9 2 1 6 5 29
9 Moira Domtoren 2 9 2 1 6 5 28.5
10 Gorinchem 1 9 1 2 6 4 30.5


TopTerug naar de top van deze pagina
Persoonlijke scores


Paul Keres 6

SGS 2e klasse C

Programma:

Di 31 okt Rivierenland 3 – Paul Keres 6   4 - 4
Wo 29 nov Paul Keres 6  – Oud Zuylen 3   6 - 2
Wo 13 dec De Rode Loper 2 – Paul Keres 6  7.5 - 0.5
Wo 17 jan Paul Keres 6  – Het Gambiet 1  6.5 - 1.5
Vr 9 feb DBC 3      – Paul Keres 6   4 - 4
Wo 28 feb Paul Keres 6  – Almkerk 1    4 - 4
Ma 19 maa ZZC 2      – Paul Keres 6   2 - 6
Wo 18 apr Paul Keres 6  – Vianen 2     5 - 3
Ma 7 mei Nieuwegein 1  – Paul Keres 6   6 - 2

Stand:

Rang Team Gesp. Winst Gelijk Verlies Punten B.Punten
1 De Rode Loper 2 9 8 1 0 17 53.5
2 Almkerk 1 9 6 2 1 14 44.5
3 Paul Keres 6 9 4 3 2 11 38
4 Rivierenland 3 9 4 3 2 11 37
5 Vianen 2 9 3 2 4 8 38
6 Nieuwegein 1 9 4 0 5 8 35.5
7 ZZC 2 9 3 1 5 7 28.5
8 Het Gambiet 1 9 2 2 5 6 31
9 Oud Zuylen 3 9 2 0 7 4 29.5
10 DBC 3 9 1 2 6 4 25.5

 

TopTerug naar de top van deze pagina
Persoonlijke scores

This page created by Hans Sandbrink. Maintained by SK, Sep 9th2004. Any questions or comments to webmaster@paulkeres.nl