`
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Online Toernooi: KiNG Keres Blitz

maart 26 @ 20:00 - 22:00

De komende donderdagen, organiseren Paul Keres en onze vrienden van SG KiNG snelschaaktoernooien op Lichess! Door de coronavirus-pandemie zijn praktisch alle ‘over the board’ (OTB) toernooien afgelast en daarom organiseren we graag dit alternatief. Komende donderdag zal er een snelschaaktoernooi plaatsvinden van 20:00 tot 22:00 met het speeltempo van 5 minuten zonder increment. Dit vindt plaats op Lichess. Deze schaakapp is razend populair. Voor sommigen bekend en gemakkelijk, en voor anderen een mooie kans om dat internet-schaken eens te gaan verkennen! 😉 LiChess is erg gebruiksvriendelijk en het is erg makkelijk om een account te maken en je in te schrijven, en het toernooi via de app of via de laptop te spelen. Via de toernooichat kan tevens met elkaar gecommuniceerd worden. Of via de chat functie, direct met je tegenstander.

Hoe verliep de eerste KiNG Keres Blitz?

De eerste editie was erg druk, gezellig en intens. Zie deze link voor het verslag.

Het toernooi van donderdag

Het toernooi van 26 maart vind je via deze link. Je kunt je daar ook alvast aanmelden.

Nog geen Lichess account?

Hier kun je gemakkelijk een account aanmaken.

Tegen wie speel ik?

Bij het eerste toernooi vroegen veel mensen zich af tegen wie ze geschaakt hadden. Niet alle internet namen maken duidelijk om welke speler het gaat. We willen daarom de deelnemers vragen om zoveel mogelijk op Lichess bij je profiel je voor en achternaam in te vullen. Een duidelijke spelersnaam kiezen is natuurlijk ook goed.

Stream?

Tijdens het toernooi zal Erik Biemans met GM Dimitri streamen en verschillende partijen van commentaar voorzien. Donderdag vanaf 20 uur kun je de stream volgen via deze link.

Vragen?

Voor vragen over het toernooi, of mocht het niet lukken een account te maken of je op te geven, schroom je dan niet om contact op te nemen met Niels of mij (Evert) en we helpen je graag.

Gegevens

Datum:
maart 26
Tijd:
20:00 - 22:00