`
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Masterclass ChessBase – Niels Ondersteijn

april 16 @ 19:00 - 19:45

 

Komende donderdag, 16 april, vindt er een online masterclass over Chessbase en een zwitsers snelschaaktoernooitje plaats! Het programma voor de volgende clubavond ziet er als volgt uit:

TijdOnderdeelLink
18:45Inloop op ZoomLink Zoom (voor hele avond)
19:00Masterclass Break the Rules door Marijn Otte Link Zoom (voor hele avond)
20:00Start zwitsers toernooi via LichessLink toernooi op Lichess
22:30Einde toernooi en nader te bepalen afterpartyLink Zoom (voor hele avond)

Masterclass Chessbase – Niels

Van 19:00 tot 19:45 geeft Niels Ondersteijn online via Zoom een masterclass over Chessbase. Hoe gebruik je handig de online database? Hoe deel je makkelijk een pgn-bestand? Basisvaardigheden en diverse tips en trucs komen aan bod. Heb je vooraf verzoekjes wat je zeker in de masterclass wil zien? Niels hoort het graag! Dat kan via voorzitter@paulkeres.nl.
Vanaf 18.45 ben je welkom op deze zoom link. Eventuele last-minute ChessBase vragen kun je dan direct stellen.

Snelschaaktoernooi chess.com

Vorige week zijn we gestart met een zwitsers toernooi op chess.com. Op wat aanmeldproblemen na, was het voor velen erg geslaagd. In de Zoom omgeving werd gezellig gekiebitzt. Aanstaande donderdag om (stipt!) 20:00 organiseren we weer een snelschaaktoernooi op chess.com. Het toernooi duurt 8 rondes, het speeltempo bedraagt 5 min+5 sec en duurt tot 22:30.

Hoe doe je mee?

  • Je hebt een account bij Chess.com nodig. Je kunt je gratis aanmelden op deze site. Graag een gebruikersnaam waaraan te zien is wie je bent. Zet anders in ieder geval je echte naam in je profiel.
  • Vervolgens meld je je op Chess.com aan bij de club S.V. Paul Keres
    Administrator Arend, Jeroen of Niels zal je toelaten tot de club.
  • Vanaf 19.00 donderdag kun je je aanmelden bij het toernooi. (Je komt daar ook via het tabblad Spelen / Live schaken en dan staat het toernooi rechtsboven in het scherm vermeld.)
    Let wel: je moet voor 20:00 uur in het toernooi zitten! Het toernooi staat minder streng ingesteld, maar we weten niet 100% zeker of je na 20:00 nog kunt instromen. Voor 20:00 gaat het sowieso goed!

Zo gauw je in het toernooi bent kun je op Chess.com met de andere deelnemers chatten. Voor extra sociale interactie staat er ook een Zoomsessie voor ons open (deze is dus niet noodzakelijk om aan het toernooi mee te doen):

Zoom; Praten, chatten en kijken tijdens toernooi
Het clubgevoel wordt nog meer benaderd als je de anderen kan zien, als je kan kiebitzen bij andere partijen en opmerkingen plaatsen en als je (zelfs) kan praten. Dit kan met het eveneens gratis programma Zoom. Bij de Masterclass van Xander is ermee gestart  en je kan hier zien hoe die werkte. De 25 deelnemers aan de Masterclass waren positief over de gebruiksvriendelijkheid. Veel deelnemers vonden het ook ‘goed voor het PK-gevoel’. Een account is niet nodig en er hoeft niets geïnstalleerd te worden om aan te haken.

Gezelligheid op Zoom tijdens het toernooitje van 9 april

Meedoen met de Zoom :
de link voor deze sessie. Een niet te oude PC of IPad zal hiermee meteen raad weten. Op een mobieltje werkt het ook. De sessie staat open van 19:00 – 24:00 en je kan er dan elk moment inspringen.

Vragen?
Voor alle digitale vragen of verzoeken kun je terecht bij redactie@paulkeres.nl  En als je in de chatsessie van Chess.com in de Zoomsessie zit kun je het host Arend of een andere kenner vragen.

Gegevens

Datum:
april 16
Tijd:
19:00 - 19:45
Evenement Categorie: