Sponsoring OKU

Over een kleine 6 maanden is het zover: het 41e Open Kampioenschap van Utrecht (OKU). Op ons weekendtoernooi zijn we uiteraard erg trots. Het wordt echter lastig om het OKU financieel rond te krijgen, want er is op dit moment geen hoofdsponsor.

Dat is natuurlijk erg jammer. Daarom het verzoek aan iedereen om deze periode nog eens goed om je heen te kijken. Je kent vast wel een organisatie die eens in de picture wil komen zonder dat dit kapitalen kost. Wij kunnen zorgen voor een hoop publiciteit (teletekst, AD/UN, liveborden, toernooisite) voor relatief weinig geld. Er is veel mogelijk en direct contact is de eerste stap.

Zie onder voor de wervende tekst die Yme Jan op Schaaksite.nl heeft gezet. Stuur die vooral door in je netwerk! Ken je een interessante organisatie maar benader je die liever niet zelf? Neem dan contact op met Yme Jan of met Jan Jaap (of iemand anders met een dubbele naam 🙂 ). Je acties en tips worden erg op prijs gesteld!


Op de plek waar de Vecht en het Amsterdam-Rijnkanaal bijna in elkaars vaarwater komen, wordt jaarlijks één van de grootste weekendtoernooien van Nederland gehouden. Alweer 40 jaar organiseert Paul Keres het Open Kampioenschap van Utrecht, in de volksmond al beter bekend als het OKU. En sinds vorig jaar heeft het toernooi er weer een paar zijevenementen bij. De schakers kunnen nu in de pauzemomenten socializen met de korfballers en de tennissers, welke bij gebruik van de gedeelde accommodatie toch graag een kijkje komen nemen bij die vreemde sporters in hun sporthal.

Voor de organisatie van het toernooi heeft Paul Keres nog een vacature openstaan. Die van hoofdsponsor. Na jarenlange trouwe dienst heeft de huidige aangegeven met pensioen te willen. En wij willen een nieuwe. De werkzaamheden zijn niet ingewikkeld en de beloning mag er ook wezen. Met uw bijdrage helpt u het toernooi waar regionale (sub)toppers de strijd met (inter)nationale grootmeesters aangaan, terwijl andere spelers vechten voor hun partij op een live-bord. Met het hoofdsponsorschap stelt u de organisatie in staat dit ook in 2014 mogelijk te maken en krijgt u grote naamsbekendheid onder de Nederlandse schaakwereld terug!

Interesse? Neem voor verdere informatie contact op met Jan Jaap Janse (voorzitter [at] paulkeres.nl) of Yme Jan Jellema (ymejan [at] hotmail.com). Ennuh, we beloven alvast dat er volgend jaar ook weer goede stoelen bij het toernooi zullen zijn!