Algemene Informatie

Informatie over Paul Keres

Schaakvereniging Paul Keres is een Utrechtse schaakclub met ongeveer 100 leden. Van oorsprong een studentenvereniging, tegenwoordig een gezellige en sterke club met leden van diverse leeftijd en speelsterkte.

PK1 2016-2017

SV Paul Keres speelt op de donderdagavond in het Utrechts Stedelijk Gymnasium (klik hier voor de route). Als je mee wilt spelen, meld je dan vóór 19:30 aan de zaal of stuur, eveneens uiterlijk 19:30 uur, een e-mail aan de intern wedstrijdleider, op deze wijze:

Aan: intern_wedstrijdleider[at]paulkeres[punt]nl
Onderwerp: Aanmelding DDMMJJ
Bericht: <voornaam> <achternaam>

Wellicht ten overvloede: DDMMJJ wordt op 25 augustus 2016 dus 250816. Verstuur je mail liever niet eerder dan donderdag.

Hoofdmoot van de club is de interne competitie: één partij per avond tegen een ongeveer gelijkwaardige tegenstander. Hier vind je de indelingsregels. Natuurlijk gebeurt er ook geregeld iets anders, zoals ons snelschaakkampioenschap, rapidkampioenschap en diverse alternatieve evenementen zoals Fischer Random, Omnisimultaan en natuurlijk het fameuze Kees Vreeken Knock Out. De ratings van de spelers variëren ongeveer van 1450 tot 2450: klik hier voor de details.

PK4 werd kampioen!

Naast de interne kennen we ook de externe competitie: spelen in teams tegen andere verenigingen. Ons eerste team speelt 1e klasse KNSB, PK2, PK3 en promovendus PK4 spelen 3e klasse KNSB, PK5 en PK6 spelen in de SGS-competitie (1e en 2e klasse). De teams worden zoveel mogelijk naar sterkte ingedeeld: de plaatsingsregels staan hier. Verder spelen we altijd mee in de KNSB-beker, de SGS-beker en bij het snelschaken voor clubteams. In het seizoen 2013-2014 wisten we de KNSB-beker zelfs te winnen! Wellicht dat we binnenkort het seizoen weer afsluiten met een massakamp tegen een andere vereniging.

Knock Out

Buiten Utrecht zijn wij vooral bekend om het Open Kampioenschap van Utrecht, een sterk weekendtoernooi waar dit jaar zo’n 200 spelers aan deelnamen (kijk maar eens hier). Ook organiseren we elk jaar een rapidtoernooi ter nagedachtenis aan ons erelid Hans Sandbrink. Last but not least draaien we mee in de organisatie van de Zomer Avond Kompetitie, een ontspannen toernooi in de zomer waaraan iedereen mee kan doen.

Ook alternatief: het NK schaakvoetbal in Utrecht.

De contributie van SV Paul Keres is bescheiden. 90 euro per jaar voor een volledig lidmaatschap, als je al elders extern speelt is dat 55 euro. Voor nieuwe leden gaat er nog eens 10 euro vanaf, terwijl studenten de eerste 2 jaar ook nog 20% korting krijgen. Ook doet Paul Keres mee aan de U-pas-korting.

In onderstaande tabel een overzicht met eventuele kortingen:

 1e jaar2e jaar3e jaar en volgende
normaal hoofdlid80 euro90 euro90 euro
dubbellid45 euro55 euro55 euro
met studentenkorting hoofdlid62 euro72 euro90 euro
dubbellid34 euro44 euro55 euro

Hierboven las je van alles over ons, maar een persoonlijke kennismaking is natuurlijk beter. Neem contact op als je vragen hebt of kom gewoon een keer langs!