Snelschaken!

Het seizoen ’17-’18 is in volle gang. Naast het serieuze werk zoals de interne en externe competitie zijn er ook diverse evenementen met andere tempo’s. Hierbij graag jullie aandacht voor drie snelschaakevents in de nabije toekomst:

– het SGS-snelschaakkampioenschap voor clubteams is op zaterdag 11 november. Hierbij de uitnodiging van Guus: Op zaterdag 11 november is het SGS-snelschaakkampioenschap voor clubteams in Bunschoten-Spakenburg. Wij gaan hier altijd met drie teams (of meer) naartoe en dat is ook nu het streven. Daarnaast halen we geregeld de titel op, wat ook dit jaar de bedoeling is. Het zal waarschijnlijk weer een spannend duel worden tussen ons eerste, OZU en voormalig landskampioen En Passant. En het is altijd een gezellige boel. Houd zaterdag 11 november dus vrij in je agenda!

Dubbelleden mogen gewoon mee doen, mits we dispensatie aanvragen (eigenlijk een formaliteit). Een mooie kans voor als je normaliter niet voor een PK-team uitkomt.
We spelen in zestallen, waarbij we zowel teams in kunnen schrijven in de hoofdgroep (5 minuten p.p.p.p., dubbelrondig) als in de subgroep (10 minuten p.p.p.p., enkelrondig). Start om 11:30, vervoer vanaf Utrecht CS wordt geregeld.

Aanmeldingen zijn welkom per mail , graag uiterlijk 31 oktober. We zullen geregeld op de PK-site melden wie zich hebben aangemeld.

– het snelschaakkampioenschap van Oud Zuylen Utrecht op dinsdag 24 oktober. We laten Ed van Eeden aan het woord: 24 oktober is niet alleen de oprichtingsdatum van de Verenigde Naties (in 1945), maar ook de dag waarop Oud Zuylen Utrecht in 2017 zijn snelschaakkampioenschap van dit seizoen houdt.

Dit gebeurt, zoals altijd, in de periode kort voor het SGS-snelschaakkampioenschap. En omdat het speeltempo daar 10 minuten pppp is, wordt dat tempo ook gehanteerd bij het OZU-snelschaakkampioenschap. Een blitzkampioenschap (5 minuten) volgt nog in het voorjaar.

Zoals afgesproken met de bij Stibus (Stichting ter Bevordering van de Utrechtse Schaaksport) aangesloten clubs, staat deelname aan dit toernooi open voor alle spelers die actief zijn in (en rond) het Utrechtse. Laat dat vooral aan eenieder weten! Voor de toernooi winnaar ligt er natuurlijk een prijs klaar. De hoogst eindigende speler van OZU is de nieuwe OZU-snelschaakkampioen. Jawel.

Zorg dat je om uiterlijk 19.45 uur aanwezig bent, want het snelschaken barst om 20.00 uur los.

– het snelschaakkampioenschap van Moira Domtoren op vrijdag 27 oktober. Het woord is aan Tjerk Hacquebord: Aanstaande vrijdag 27 oktober vindt het Clubkampioenschap Snelschaken bij Moira-Domtoren plaats. Dit toernooi staat ook nadrukkelijk open voor niet-leden en huisschakers. Deelname is gratis, maar er zijn wel prijsjes te verdienen, dus alle reden om mee te doen.

Ook meedoen? Stuur dan een mailtje, een berichtje naar 06-19575054 of meld je aan de zaal (uiterlijk 19.45).

Alle events van harte aanbevolen!