Diverse evenementen

Het seizoen is begonnen, en dat merken we op de wedstrijdkalender. Er is de komende tijd van alles te doen. In vogelvlucht:

Moira Domtoren organiseert het Open Rapidkampioenschap van Utrecht. Op vijf vrijdagavonden (10 november, 1 december, 9 februari, 2 maart en 13 april) kan je drie ronden rapid spelen, waarbij later instappen of eenmalig meespelen zeker mogelijk is. Organisator is Daan, dus schiet hem aan op de clubavond als je meer wil weten (of stuur hem een mailtje).

Bij Oud Zuylen Utrecht was het zomerschaak succesvol. Daarom is er nu ook zomerschaak in de winter: van oktober tot en met mei wordt er steeds op de eerste vrijdag van de maand geschaakt (6 oktober, 3 november, 1 december, 5 januari, 2 februari, 2 maart, 6 april en 4 mei). Je kan kiezen tussen rapid en snelschaak en ook hier wordt een klassement bijgehouden. Informatie bij Ton Mackaaij.

En het houdt niet op met schaken op vrijdag, want Hot Spirit houdt al sinds 2002 maandelijks snelschaakavonden in Lombok. Elke derde vrijdagavond van de maand (17 november, 20 oktober, 15 december, 19 januari, 16 februari, 16 maart, 20 april, 18 mei, 15 juni en 21 juli) kan je blitzen om mooie prijzen, waaronder het stripboek van Jan van Eck. Ook de organisator is een Keresiaan: aanmelden kan bij Pascal.

UCS De Rode Loper kan dan natuurlijk niet achterblijven. Die houden hun traditionele rapidtoernooi op zaterdag 18 november. Bitterballen, liveborden, unieke fotoprijzen en gesloten groepen van acht spelers, dus lekker loeren naar elkaar. Aanbevolen! Ook hier kan je aanmelden per mail.

Tenslotte een event dat iets verder weg is, maar waar wel altijd veel Keresianen te vinden zijn. Op zaterdag 11 november is het SGS-snelschaken voor clubteams, in Bunschoten-Spakenburg. Daar zijn we altijd met drie zestallen (meer mag ook), en dubbelleden zijn eveneens welkom. De SGS-site zwijgt nog in alle talen, zodra er meer informatie is start de werving.

Kortom, genoeg evenementen om je helemaal in vorm te spelen!