Keresianen in Wijk aan Zee (4): Leo wint de groep!

Het Tata Steel Chess Tournament is helaas weer afgelopen. Zowel bij de grootmeesters als de amateurs werd er fel gestreden.

De succesvolste Keresiaan was Leo van Houwelingen: in een spannende slotronde werd hij eerste in groep 3H. Met sterk, praktisch spel bleef Leo ongeslagen en scoorde hij dik boven zijn rating. Volgend jaar mag hij in het groep 2 proberen.

Daar kan hij zeker Keresianen tegenkomen, want de drie die daar speelden promoveerden niet. Mark ging in de slotronde all-in om nog gedeeld eerste te worden, maar trof een sterk counterende Arend van Oosten. Vierde in 2B. Erik O. had sterke momenten in 2E, winnen was echter lastig. Met 3,5 uit 8 in een sterke groep geen slechte prestatie. Jan Jaap was nogal wisselvallig in 2F: met wit een machine, met zwart een brekebeen. Tweede met 5,5 punt.

Jeroen Ba. kwam in de middenmoot van 3E, bij Ger wilde er weinig lukken in 3L. Beide zullen niet heel tevreden zijn.

Tenslotte de vierde klasse. Daar greep Jeroen Ba. net naast de promotieplek in 4C. Desondanks een goed toernooi. Ook Klaas kwam net een halfje te kort in 4M, door verlies in de slotronde. Ook hier een score boven de rating.

Het was weer een fraai gebeuren.