Keresianen in Wijk aan Zee (3)

Het Tata Steel Chess Tournament is de laatste week ingegaan. Bij de massaal bezochte amateurtoernooien vinden we een aantal Keresianen. De journalisten zijn al klaar: Peter v/d Belt kwam op 50%. De tienkampen zijn op tweederde. Een tussenstand:

Casper draait lekker mee in de toptienkamp, ook te volgen op Teletekst. In deze groep wordt er veel geremiseerd en staat het veld dicht op elkaar, dus met 50% is Casper nog kansrijk voor eremetaal.

Mark (foto Harry Gielen)

Geen Keresianen in de eerste tienkampen, wel in de tweede. In 2B voert Mark de lijst aan, samen met OZU-speler Arend van Oosten. In 2E staat Erik O. in de middenmoot. Oud-Keresiaan Frans K. heeft zich helaas ziek moeten terugtrekken. Jan Jaap staat tweede in groep 2F (en wacht nog op zijn eerste remise van het seizoen).

Jan Jaap (foto Harry Gielen)

Jeroen Ba. draait goed mee in tienkamp 3E, Leo is koploper in 3H en Ger heeft het lastig in 3L. Nu hij zijn reistijd gereduceerd heeft rekenen we op een spetterende finale.

Tenslotte de vierde klasse. Jeroen Bo. zit in 4C in het peloton. De koploper is niet in te halen, maar de eveneens tot promotie leidende tweede plek is zeker haalbaar. Dat geldt zeker voor Klaas die via een tussensprint aan kop is gekomen van groep 4M.

Nog drie rondjes te gaan. Supporteren (in stilte) wordt zeker gewaardeerd!