Donderdag: Kees Vreeken Knock Out! (en nog wat andere zaken)

Heel Nederland gaat zo ongeveer met kerstreces. Heel Nederland? Nee, een dappere schaakclub uit Utrecht gaat vrolijk door. Alle komende donderdagen zijn we dus gewoon geopend.

Komende donderdag 22-12 is een bijzondere, want dan is het Kees Vreeken Knock Out Toernooi. Voor de slechte maillezer of niet-Keresiaan de aankondiging van Gerben:

Op donderdag 22 december -als de winter net begonnen is – wordt in het Utrechts Stedelijk Gymnasium het Knock-Out snelschaaktoernooi gespeeld, bedacht door ons erelid Kees Vreeken.

De formule is als volgt: minimatches van twee partijen met 7 minuten per persoon per partij. Bij 1-1 volgt een ‘sudden death’ partij: wit 5 minuten, zwart 4 minuten, maar wit MOET winnen. De speler met de laagste rating mag de kleur kiezen.

De winnaars gaan door voor de KO-titel, de verliezers spelen verder in het Zwitsers, de zogeheten ‘loserspool’.

Kort na 20:00u zullen de voorrondes starten. Bij (32+x) deelnemers is dat het lot van de laatste 2x aanmelders. Vroeg aanmelden per e-mail loont dus!
Wie volgt Hugo op als midwinter Knock-Out koning van PK? Komt allen!

Hugo KO

Naast dit fraaie toernooi wijzen we de lezer ook graag op het snelschaken in De Bilt op vrijdag 6 januari a.s. Een jaarlijkse traditie en dit keer zit er geen lastige KNSB-ronde in de weg. De aankondiging van DBC-voorzitter Onno Kooy:

Let je even niet op ben je zo weer op weg naar het traditionele en roemruchte Open Kampioenschap Snelschaken van De Bilt en Bilthoven!

Intussen is er bij ons niets veranderd . . . dus:

Vrijdagavond 6 januari
Adres: H.F. Witte centrum, Henri Dunantplein 4 in De Bilt.
Inschrijfkosten €5,-
Prijzen in overvloed en al sinds mensenheugenis in natura.
Aanmelden aan de zaal tot 19.30 uur.
Aanmelden per email: hier.

Speeltempo: 5/10 minuten p.p.p.p., afhankelijk van het aantal deelnemers

Tot 6 januari 2017!