Zaterdag: KNSB-teams spelen uit

Komende zaterdag is alweer de 4e ronde van de KNSB-competitie.

Het eerste team speelt weer eens noordelijk, en treft daardoor teams die ze niet vaak tegenkomen. Dit keer SG Max Euwe uit Enschede, die iets hoger staan dan wij. Het leuke van die club is dat ze na afloop een videojournaal uitbrengen, zoals deze van ronde 3, geregeld fikse verslagen zoals deze van ronde 2 en dan ook nog liveborden. Meegaan en supporteren wordt gewaardeerd, maar thuis zal de match ook prima te volgen zijn.

Het tweede en derde team bespreken we dit keer samen, want ze reizen ook samen. De tocht gaat naar Leiden waar ze Philidor Leiden 1 en 2 bestrijden. Daar hebben we vaker tegen gespeeld, zoals een memorabel bekerduel, maar ook een fikse pandoering. Het tweede kan de punten goed gebruiken, het goed gestarte derde zegt daar ook geen nee tegen, dus een spannende middag ligt in het verschiet. We zullen zien. Duimen in het late middaguur wordt gewaardeerd.