Diversen op den 17e november

Op deze donderdag vond in ons USG de wedstrijd van PK4 tegen Ons Genoegen 1 plaats, speelde PK voor de KNSB-beker tegen Zukertort Amstelveen en werd een interne ronde gespeeld.

Van de interne een vaag sfeerplaatje (Samsung S3) met op de achtergrond de bekeraars en de PK-vierers.

Hm. Een episode van Gorilla's in de mist

Hm. Een episode van Gorilla’s in de mist

De bekeraars speelden de eerste KNSB-ronde tegen Zukertort Amstelveen. Een sterk team dat ook bij ons eerste in 1A zit. Op deze doordeweekse dag kwamen zij echter niet op hun sterkst op, terwijl bij ons de oude en de jonge meester meededen. Evert zat aan bord 1. Zijn opzet was agressief en het passieve verweer gaf Evert een geweldig centrum, dat met een teveel aan offers gepoogd werd aan te tasten. Hugo speelde een normale opening, zeker voor zijn doen en kreeg al snel de overhand en meer. Xander kreeg de vrije hand een koningsaanval op te bouwen. Dit leverde materiaal op. Paul op 4 had dat materiaal al snel en hoefde alleen de acties van de tegenstanders te neutraliseren. Wat hem lukte en waarmee een 4-0 whitewash op het uitslagenformulier terecht kwam.

Concentratie

Concentratie

.Paul Keres2338Zukertort Amstelveen216940
1.CM Evert Rademakers2239Dennis Brouwer219210
2.IM Hugo ten Hertog2450CM Paul-Peter Theulings211410
3.IM Xander Wemmers2437Florian Jacobs224910
4.Paul Hommerson2225Gijs IJzermans212110

PK4 trad voor de 3e ronde aan tegen OG. Met 3 uit 2 stonden ze gedeeld op kop. De promotieklasse bestaat uit teams die weinig voor elkaar onder doen en met veel 4-4 en 4½-3½ uitslagen. Dat gold ook voor deze wedstrijd, waar het tot het eind spannend bleef. Bij een 3½-2½ voor speelden Conrad en Youri op increment van een luttele 10 seconden. Om hartfalen voor te zijn -hoewel het Diakonessenhuis dichtbij is-  werd in beide partijen tot remise besloten, waarmee het genoegen ditmaal aan onze kant was (het blijkt weeronmogelijk deze opmerking te laten).

PK4 ontmoet Ons Genoegen

PK4 ontmoet Ons Genoegen

 

Voor wie het nog niet gezien had, zoals ik. Bij dwdd was alweer een paar weken geleden een aardig fragment over een blindsimultaan, waar het schaken er positief uitkwam: fragment