Zomeractiviteiten (3)

In Hilversum (26 juni – 4 juli, http://www.hsgopen.nl/) haalde Klaas Veldhuijsen 4 uit 9 en Paul van der Kooij 2,5 uit 6. Een opvallende prestatie leverde Moiranees Niels Hendrikx met 6 uit 9 en een TPR van 2376. Elmer van Veenendaal en Mitchel Wallace maakten Rome onveilig (3 juli – 11 juli, http://www.torneionline.com/tornei_d.php?codice=1004014A&tipo=p&ord=u&sen=a). Beiden scoorden 5 uit 9, waar Mitchel tevredener over zal zijn dan Elmer.

Ook twee Keresianen in Leiden (9 juli – 18 juli, http://www.leidenchess.nl/): Marijn Otte startte slecht en eindigde op 5 uit 9, Erik Oosterom speelde met 4,5 uit 9 een vlak toernooi. En ook in Gent (17 juli – 21 juli, http://www.kgsrl.be/) waren er twee Keresianen te vinden. Om de scores gaat het daar niet echt (Gentse Feesten!), maar voor de volledigheid: Ronald van der Veen haalde 5,5 uit 9, Ronald Gouma een halfje minder.

Tim Lammens zocht zijn heil in Warschau (17 juli – 25 juli, http://www.poloniachess.pl/najdorf2010/) en scoorde 50% in de sterke hoofdgroep, wat zo ongeveer conform professor Elo was. In Dieren (27 juli – 5 augustus, http://onk.schaakbond.nl) was weer veel te doen. De enige die het negenrondig toernooi speelde was Simon Kronemeijer, die 5,5 uit 9 haalde in de A-groep. Ook hier weer fraai spel van Niels Hendrikx. In het zesrondig toernooi hadden we meer ijzers in het vuur. De beste van het stel was Andries Mellema met 4,5 uit 6, Rijk Schipper en Ger Hageman scoorden 4 punten en Klaas Veldhuijsen kwam tot 2 stuks. In de vierkampen was er winst voor Jeroen Bollaart (2 uit 3) en Mitchel Wallace (2,5 uit 3), terwijl Jan Jaap Janse met drie remises tegenviel. Oud-lid en OKU-sponsor Wout van Veen deed het heel lekker met 3 uit 3!

Tenslotte toernooien die nog bezig zijn: in het Noorse Tromso (31 juli – 8 augustus, http://arcticchess.org/acc/) speelt clubkampioen Eric de Haan mee. Een meesternorm zit er met 4 uit 7 niet meer in. In Vlissingen (7 augustus – 15 augustus, http://www.hztoernooi.nl/hz/) zijn Anton Rosmuller, Erik Oosterom en Jeroen Bollaart actief. Gaat Anton zijn eerste GM verslaan?

En ons eigen ZAK natuurlijk, waar op de woensdagavond nog twee ronden gespeeld worden, http://www.nozel.net/zak/ Mag een PK’er of een DRL’er een jaar in huis met het wisselpaard pronken?