Paul Keres op UIT 2010

Door Bert Both

Ze zijn weer voorbij, de snuitkeverdagen. In groepjes schuifelden ze door de stad, zoekend naar houvast in de grote, vreemde stad. Woensdag 18 augustus verzamelden ze zich rond de Uithof, waar hun sportieve keuzes geoffreerd werden. Als oud-studentenvereniging met studenten in de gelederen mocht SV Paul Keres natuurlijk niet ontbreken. Een van de standjes bij deze UIT (Utregse Introductie Tijd)-dag http://www.utrechtseintroductietijd.nl/UIT%202010.aspx werd bemand door Marijn Otte,  terwijl Pascal Boittin (dank voor de foto's) en Marijke Kok er namens SCU plaatsnamen. Een folder van de aan schaakleven rijke Domstad gaf de eerstejaars een overzicht van de diverse mogelijkheden.

De trapganzen konden natuurlijk, onder de comfortabele droogte van het zeil, het edele spel in de praktijk uitoefenen. Hierboven vraagt een potentieel PK-lid zich af of ze het paard terug moet zetten of dat er een krachtige rechtvaardiging voor de uitval is. 

Of de aanwezigheid tot nieuwe leden leidt, zullen we dit seizoen merken: gezellig schijnt het in ieder geval geweest te zijn.