Zondag: Bart vs. Dirk op het grootmeesterplein

Komende zondag is alweer editie 4 van Schaken in Schaakwijk. Een prominente PK’er treft daar een prominente OZ(U)’er. De tussenstand is 2-1 voor de niet meer zo noordelijke collega’s, maar belangrijker is dat het evenement telkens veel aandacht trekt van buurtbewoners en dergelijke.

2-1 achter dus, en dan trekken we alles uit de kast: voor PK treedt niemand minder dan oud-clubkampioen, -voorzitter, -kopman, -teamleider, -redacteur en -OKU-organisator (en dan vergeet ik nog wel wat functies) FM Bart Karstens in het strijdperk. Tegenwoordig internet- en huisschaker, maar toch ook nog wel een beetje Keresiaan.

Bart (foto Cili Kocsis)

Bart (foto Cili Kocsis)

Zijn opponent is ook niet mis: Dirk Floor, die eveneens PK-clubkampioen en -kopman is geweest. Nog steeds actief in onze interne, maar vooral goed scorend aan de topborden van Oud Zuylen I.

Dirk (rechts) in actie voor OZ.

Dirk (rechts) in actie voor OZ.

Bart en Dirk hebben al vele robbertjes uitgevochten, dus de uitslag is onvoorspelbaar. Komt dat zien!