Simon wint Bussum!, mooie prestaties in Maastricht

In het pinksterweekend gingen diverse Keresianen elders een potje schaken. De meest succesvolle was Simon, en hoe: hij werd gedeeld winnaar van het Pinkstertoernooi van Bussum. Slechts IM Fred Slingerland wist hem bij te benen. 5,5 uit 7, een TPR van 2420, daar kan je mee thuiskomen. Dirk legde het af tegen de top-3 en eindigde op 3,5. Uitslagen staan hier.

Een heel weekend schaken kon in Maastricht. Dit enorme toernooi (500 deelnemers) is zeker een aanrader. Mooie grote zaal, strakke organisatie en diverse noviteiten zoals twee toernooicoaches en live commentaar. Dat laatste heb ik van horen zeggen, want door gemiddeld zo’n 70 zetten per partij te doen krijg je van de rest weinig mee… In de A-groep eindigden Casper, Joris, Midas en ondergetekende op 4 uit 7. Allen boven par, en vooral Joris mag met een TPR van precies 2300 content zijn. Diana kwam op 3 punten, een plus-TPR en de Limburgse damestitel (dat laatste is een gokje). Slechts Raymond zal meer verwacht hebben dan 2 uit 7. In de B-groep maar een Keresiaan: Klaas haalde 3 uit 6.

En nu allemaal inschrijven voor het OKU!