Schaaktraining geven en/of volgen

Binnenkort gaan weer enkele trainingsactiviteiten van start. Wil je schaaktraining geven, volgen, of heb je interesse in een opleiding tot schaaktrainer, dan is hier een lijstje met mogelijkheden:

Lesgevers gezocht!

– Moira-Domtoren heeft een grote, en nog steeds groeiende jeugdafdeling. Voor het komend seizoen zijn zij op zoek naar nieuwe begeleiders/trainers. Een opleiding tot schaaktrainer is niet vereist. Het belangrijkste is dat je het leuk vindt om les te geven aan kinderen. De leeftijdsgroepen zijn meestal van 7 tot ongeveer 10 jaar bij stap 1 en stap 2, en van 10 tot 14 jaar bij stap 3 en stap 4. Voor stap 3 en stap 4 moet je zelf wel een redelijke schaker zijn, bij stap 1 en stap 2 telt dat minder. Meer informatie zie via deze link.

Schaaktraining volgen:

– De schaaktrainingen van Keresiaan Ger Hageman over strategische principes: 6 dinsdagavonden (1e dinsdag van de maand) in buurthuis Rosa. Neem voor meer informatie contact op met Ger of met Jeroen via secretaris[at]paulkeres[punt]nl.

– De schaaktrainingen / -workshops van Yochanan Afek: Sinds 2007 geeft Internationaal Meester Yochanan Afek jaarlijks een serie van vijf trainingen/workshops in het Rode Kruisgebouw aan de Koningsweg 2 in Utrecht. Voor meer informatie volg deze link.

– Schaaktraining door IM Jop Delemarre:  Al enkele jaren geeft Internationaal Meester en FIDE trainer Jop Delemarre  een serie van 9 trainingen in Gouda. Deze trainingen zullen worden gegeven op donderdagavonden. Meer informatie via deze link.

– Voormalig Nederlands kampioen en Internationaal Meester Rini Kuijf geeft training aan kleine groepen, of individueel. Deze trainingen zijn vooral gericht op het opbouwen van een openingsrepertoire. Voor meer informatie, zie: http://www.schakenmetambitie.nl/.

Schaaktraining volgen om schaaktraining te geven:

– Cursus ‘Schaaktrainer 1’: Deze cursus van de KNSB leidt op in het lesgeven in stap 1 van de stappenmethode en wordt gegeven op verschillende locaties zoals bijvoorbeeld het Max Euwe Centrum in Amsterdam. Bij voldoende belangstelling kan er een cursus in Utrecht worden georganiseerd. Neem contact op met Jeroen via secretaris[at]paulkeres[punt]nl als je belangstelling hebt.