Update; Dies de Dreu – Paulus Jansen op 2 september ipv 1 september

Vandaag was het Stadskantoor een echt PK bolwerk, maar helaas geen match tussen Jansen en De Dreu. De wethouder heeft om uitstel gevraagd en gekregen en nu wordt de match op woensdag 2 september, 12:30 tot 13:30 gespeeld (de werkelijke reden van de verdaging van de match schijnt een miscommunicatie te zijn, waardoor er vandaag maar één speler aan het bord verscheen).

Het belooft gezellig te worden, ook zonder Jansen werd de gelegenheid aangegrepen om de kwaliteiten op het grote schaakbord te testen. Dies liet een goede vorm zien door een voormalig PK 1-speler van het bord te meppen (of liet deze speler zien waarom hij niet meer in PK 1 speelt….), wat iets belooft voor zijn match van morgen. Mitchell Wallace nam daarna het stokje van hem over tegen een andere voormalige PK 1-speler, die een materiaalvoordeel van 2 pionnen zag verzanden in een ingewikkeld toreneindspel met 3 pionnen beide. Toen schrijver dezes de arena verliet, was er nog geen beslissing gevallen, spannend was het nog wel.

Komt het woensdag zien allen. Hieronder nog het oorspronkelijke bericht met details over de match.

Eerder werd op deze site al bericht dat onze wethouder van Sport iedere Utrechter heeft uitgedaagd om een partij schaak te spelen tegen hem op het nieuwe schaakbord in het Stadskantoor. Keresianen die de uitdaging aannemen wordt gevraagd dit vooral te delen met het bestuur, zodat hieraan aandacht besteed kan worden op deze site.

Dies de Dreu is de eerste die de uitdaging aangaat (ons kersverse lid Kelvin Kanne werd destijds uitgedaagd). Dinsdag 1 september zal hij om 12:30 zijn partij tegen Jansen beginnen en een uur later hoopt hij een punt bijgeschreven te hebben tegen de man die in 2013 kampioen werd bij het parlementarische kampioenschap van het toernooi in Wijk aan Zee.

Saillant detail; Dies is werkzaam bij de gemeente op het Stadskantoor. Min of meer speelt hij komende dinsdag dus tegen zijn baas. Wij zijn benieuwd of dit nog tot bijzondere condities geleid heeft bij de match.

Publiek is welkom. Het Stadskantoor vindt men aan het Stadsplateau 1, aan de Jaarbeurszijde van Utrecht Centraal.