Samenvatting ALV van 22 juni 2015

Op 22 juni 2015 vond de algemene ledenvergadering van Paul Keres plaats in het Utrechts Stedelijk Gymnasium (USG). Klik op de titel van dit bericht voor een overzicht van de belangrijkste besluiten, actiepunten en mededelingen.

 • De proef met het aanmelden voor de interne competitie via e-mail is geslaagd. Vanaf volgend seizoen is aanmelden per telefoon niet meer mogelijk. Aanmelden aan de zaal voor 19.30 uur blijft uiteraard wel mogelijk.
 • Het clubkampioenschap werd dit jaar gewonnen door Niels.
 • Yme Jan zal vanaf heden deel uitmaken van het bestuur, in de rol van functionaris Publieke Relaties.
 • Het Paul Keres Bulletin houdt op te bestaan. Er komt te weinig kopij binnen. Colijn stelt nog één PKB samen; het septembernummer van 2015. De leden wordt gevraagd om na te denken over alternatieven, zoals een jaarboek. Op de ALV hebben zich hier al enkele leden voor gemeld. Leden die mee willen denken kunnen zich melden bij Yme Jan (contactgegevens: zie Algemene Informatie > Bestuur & contact).
 • Het ziet er naar uit dat het Tata Steel toernooi naar Utrecht komt, op 21 of 27 januari. Utrechtse schaakclubs kunnen een rol gaan spelen in de organisatie van evenementen rondom dit toernooi.
 • Interne toernooien van Utrechtse clubs, zoals het snelschaak- en rapidkampioenschap van Paul Keres, zijn opengesteld voor leden van alle Utrechtse verenigingen.
 • Alle KNSB-thuiswedstrijden van komend seizoen en het OKU 2016 zullen in het USG worden gespeeld.
 • De SGS en Paul Keres zijn van plan om ook volgend jaar de laatste ronde van de SGS promotieklasse in het USG te organiseren.
 • Roel heeft een voorstel gemaakt voor een nieuw huishoudelijk reglement (het huidige dateert uit 1983). Als dit voorstel deze zomer door het bestuur wordt overgenomen, wordt dit, voorafgaande aan de volgende ALV, aan de leden voorgelegd en op de ALV vastgesteld.
 • Het Hans Sandbrink Memorial rapid toernooi vindt dit jaar plaats op 5 september in het USG.
 • De contributie verandert komend seizoen niet.
 • Volgende algemene ledenvergadering: 31 augustus, 20.00 uur in het Utrechts Stedelijk Gymnasium.