PK 2 besluit goed seizoen met gelijkspel

Na onze 4,5-3,5 tegen Voerendaal II was het tweede veilig. De laatste pot tegen het al gedegradeerde SMB II kon er dus vrijuit worden gespeeld. Of dit ontbreken van spanning invloed heeft gehad weet ik niet, maar we kwamen vlot met 3-1 achter. Als eerste ging kopman Anton onderuit tegen NK-deelneemster Martine Middelveld. In een Tarrasch offerde hij een kwaliteit om… ja, waarom eigenlijk? Zwart nam het cadeautje dankbaar in ontvangst en denderde door de witte stelling heen. Ook Lukas (bord 3) ging er hard af: zijn opzet tegen de Draak was misschien wat traag. Zwart kwam tot ,…d5 en mocht even later ook nog een toren op b2 offeren. Een droomdraak. De derde nul viel bij Maartje (bord 6) die aan een boeiend Siciliaans gevecht bezig was, maar naar eigen zeggen blunderde. Het was trouwens de laatste partij van Maartje: ze is naar Delft verhuisd en stopt bij PK. Maartje, bedankt!

Gelukkig had invaller Jaap (7) intussen tegengescoord. Hij kreeg een Leeuw tegen en sinds we Mitchel kennen weten we hoe dat moet. Jaap hield zijn koning in het midden, pakte een hoop ruimte en ving zwart gerommel netjes op. Een uurtje later mocht ook ik (4) een punt bijschrijven. Het witte offer was dapper, maar bleek goed te keepen en het eindspel 2T vs. T+2L was wel heel prettig voor zwart.

Met 3-2 achter waren nog 3 partijen bezig: toevallig 3 voor ons goede eindspelen. Evert (8) leverde een knappe technische prestatie door af te wikkelen naar een toreneindspel (niet echt z’n forte) waarin zwarte activiteit belangrijker was dan een witte pluspion. Ook Hein Piet (2) was in een toreneindspel met een pion minder beland waarin hij ineens veel ruimte kon pakken. Wit hield op z’n tandvlees remise; ook in de nazit is er geen winst gevonden. Het wachten was op Erik (5) die veel ruimtevoordeel had, maar geen gaatje in de zwarte stelling kon vinden. Na het nodige proberen werd dat remise. Het eerste (en enige) matchpunt voor SMB, en voor ons een rustig slot van een goed seizoen. Tot volgend jaar!

SMB II1986Paul Keres 220764-4
Martine Middelveld2048Anton Rosmuller20861-0
Bram Rijkschroeff2064Hein Piet v/d Spek2080½-½
Wouter Knoop1994Lukas Boutens21751-0
Jaap Houben1953Jan Jaap Janse21100-1
Ruben Hogenhout2012Erik Oosterom2110½-½
Paul Waenink1979Maartje de Jonge21081-0
Jeroen ClermontsJaap van Oosten19170-1
Roy van den Hatert1850Evert van Heel20200-1