SGS-bekerteam uitgeschakeld

Het SGS-bekerteam van Paul Keres is in de halve finale verslagen door SC Utrecht. Dat was niet zo’n verrassing, want vorige maand speelden Utrecht 4 en Paul Keres 4 tegen elkaar en toen won Utrecht met 4-0 aan de hoogste 4 borden. Zo erg was het deze keer niet: Michiel Bouwhuis won na een onnauwkeurigheid van zijn tegenstander in de opening. Achteraf claimde deze dat hij te snel gespeeld had, omdat hij naar de WC moest. Een nieuwe smoes. Michiel kreeg een mooie stelling en won snel toen wit een verrassende tegenkans miste.

Michiel was sowieso wel op dreef, want hij wees er ook op dat Jaap in de partij Van Oosten – Van Oosten met een paardoffer op g2 een kansrijke aanval had kunnen beginnen. Een lange analyse gaf geen uitsluitsel, maar eigenlijk is zoiets een kolfje naar Jaaps hand en het was zeker beter dan de partijvoortzetting, want Arend won nu snel.

Ondertussen had Gert-Jan de Pender het moeilijk tegen Robert Beekman, die het loperpaar probeerde uit te buiten. Conrad Kiers moest daarom winnen en zocht de tactische complicaties op, maar hij gleed ergens uit en verloor van Marcel van Os. Het maakte overigens niet veel uit, want Beekman demonstreerde superieure techniek en voerde zijn eindspel naar winst. 3-1 voor Utrecht derhalve, dat de finale mag spelen tegen de Regiohakkers.