Paul Keres klopt Nieuwegein in beker

De SGS-bekerwedstrijd tussen Paul Keres en ASVN werd eenvoudig gewonnen door onze mannen. Niewegein komt twee klassen lager uit, dus dat was ook wel te verwachten, maar sinds ons bekerteam ooit met 2-2 door Woerden werd uitgeschakeld rekenen we nergens meer op. Nieuwegein moest ook nog op het laatste moment een invaller inzetten, die door Rolf met spoed van het bord gezet werd. Ook op de overige borden stond Paul Keres beter. Gert-Jan de Pender was niet tevreden over zijn eigen spel, maar zette zijn stukken toch wel handig neer en toen zijn tegenstander desondanks voor de aanval ging liep hij al snel tegen een counter op. Het was ook meteen uit, want loper- of dameverlies was niet te voorkomen. Jaap van Oosten koos deze keer eens niet voor de aanval, want wit was hem voor. Jaap ving de dreigingen zonder al te veel problemen op, snaaide wat pionnen mee en won.

De partij tussen Conrad Kiers en Mitchel Wallace bleef over. Conrad had geprobeerd Mitchel in positionele stijl te overspelen, maar die hield alles dicht. Conrad kon wel voor pionwinst op de damevleugel gaan, maar niet zonder grote risico’s te nemen. Remise dus, want de wedstrijd was toch al gespeeld. Paul Keres bekert verder en zit weer eens bij de laatste acht.

PAUL KERESASV NIEUWEGEIN½
1. Gert Jan de PenderMark Anton Kruft10
2. Conrad KiersMitchel Wallace½½
3. Jaap van OostenBen Westerman10
4. Rolf DijksterhuisJan Engel10