OKU 2014: Peng winnaar, Jan W. wint de B-groep!

Afgelopen weekend was ons eigen weekendtoernooi: het Open Kampioenschap van Utrecht. Het is een prachtige editie geworden, met veel deelnemers, spannende partijen en een prima sfeer. Onze gastheren van OVVO/De Kroon hebben zich uit de naad gewerkt om voor een prima speelzaal en dito kantine te zorgen. En dan was het ook nog eens lekker weer, zodat diverse schakers in het zonnetje een wedstrijd van OVVO 2 hebben gevolgd (helaas, ze verloren).

In de A-groep was het spannend aan kop! Yge Visser startte furieus met 4 uit 4, rondde af met twee remises en kwam zo op 5 uit 6. Dat gold ook voor oud-winnaar Vladimir Epishin, die zondagochtend twee keer ontsnapte en al eerder in groot gevaar was. Wat een vechtjas. Op de beker komt echter de naam van Zhaoqin Peng te staan. De start was curieus, met een niet opgekomen tegenstander en een herindeling-in-overleg tegen Peter L, die eveneens tegen een lege stoel aankeek. Die winst zorgde uiteindelijk voor wat meer weerstandspunten dan de andere twee. Bovenin werden Hugo (Visser laten glippen!) en Paul H gedeeld 4e met 4,5 punt. Net buiten de prijzen viel Anton, maar hij werkte een sterk toernooi af. Complimenten.

In de B-groep is de winnaar er eentje van ons. Jan Wiggerman knokte voor elke meter en dat werd beloond. Ook pakte hij meteen een beduvelprijs mee voor een opmerkelijke partij: hij liet een volle dame instaan, maar de opponent zag het ook niet en raakte toen zelf een stuk kwijt. Dat scheelt een jas. Op de liveborden zagen we daarnaast Peter vdB en Youri geregeld opduiken. In deze groep een hele massa Rode Lopers, en een eervolle vermelding voor medeorganisator Henk van Lingen die ver boven zijn rating speelde, tussen alle ICT-werkzaamheden door.

Een OKU kan je niet houden zonder een heleboel vrijwilligers, en daarvan heeft PK er gelukkig veel. Die gaan we nog wat uitgebreider noemen op de toernooisite, maar vooral het huisvesten van titelhouders kan een heel werk zijn. Dank aan Chris, Petra en Paul vdK!

Zie de toernooisite voor uitslagen, standen, rondebulletins en heel veel foto’s en partijen.