PK breekt geen potten op NK snelschaak

Afgelopen zaterdag deden drie PK-teams mee op het NK snelschaak voor clubteams. HMC Den Bosch heeft dit NK inmiddels uitgebouwd tot een prachtig en erg sterk bezet evenement, met diverse GM’s en IM’s in de gelederen.

De teams hadden een mooie dag, maar kwamen niet tot grote resultaten. PK1 (Jan Willem, Demre, Xander en Gilbert, 15e) draaide steeds in de subtop mee, maar verloor van alle topteams. Behalve dan van PK2, natuurlijk. Xander was naar eigen zeggen topscorer.

PK2 (Jan Jaap, Wim, John, Elmer, 24e) scoorde eveneens wat onder par. Dat kwam vooral door de kopman die op bijles ‘klokkijken’ mag. Zo speelden we tegen drie teams van De Toren en tegen alle drie door de vlag… De middenborden deden het aardig en Elmer speelde geweldig: 12 uit 15!

PK3 (Michel, Kaj, Dies, Oscar, 49e) deed het misschien nog het beste. Geregeld maakten ze sterkere teams het leven zuur en zo bleven ze geregeld in het zicht van PK1 en PK2. Dat kwam vooral door Michel die een plusscore aan bord 1 haalde. Volgend jaar maar omwisselen met de kopman van PK2.

Dat waren niet alle Keresianen: Niels en David vK. speelden mee met HMC Den Bosch II dat o.a. Charlois en En Passant op 2-2 hield. Laatstgenoemd team (l’Ami, Reinderman, Bosboom, Nijboer) werd kampioen.

Het was weer een mooi gebeuren.
De eindstand van het toernooi is hier te vinden.

En enkele foto’s, genomen door Rene Olthof:

DSC08496 15e ronde NK snelschaken teams 2014 (Olthof)

DSC08283 3e ronde NK snelschaken teams 2014 (Olthof)

DSC08295 4e ronde NK snelschaken teams 2014 (Olthof)