KNSB trapt zaterdag af in De Leeuw

Het nieuwe externe schaakseizoen vangt tegelijk met de nieuwe herfst op 21 september aan. Het is weer gelukt om de onderhand vertrouwde locatie De Leeuw te reserveren, zie voor de routebeschrijving . Voor automobilisten: parkeren ten noorden van de Kardinaal de Jongweg is gratis en anders wordt het best prijzig.

Het derde is teruggeworpen naar de Stichtse, waardoor landelijk alleen nog het 1e en 2e opereren. Des te meer ruimte voor toeschouwers om twee aantrekkelijke wedstrijden te beobachten.
– PK2 neemt het op tegen Eindhoven. Eindhoven is vrij recent gedegradeerd naar de 2e klase, maar is ratinghoogste van de klasse en lijkt van ambitie te branden om het verloren terrein te herwinnen. Ons tweede is na een spannende race gepromoveerd en zal er alles aan doen deze ambitie te frustreren.
–  PK1 ontvangt ASV uit Arnhem. ASV is gepromoveerd met een perfecte score van 18 uit 9, terwijl het eerste zich op minimalistische wijze heeft gehandhaafd. Eerste doelstelling is daarom om eerder afstand van de rode streep te nemen.

Aanvang der matches is om 13.00 u. Broodjes, gevulde koeken, spritsen, kano’s alsmede eventuele alcoholische versnaperingen zijn tegen gereduceerde prijzen voorradig.

N. B.: Met het gewijzigde speeltempo, 1½ + ½ + 30 seconden per zet, zal de apotheose van de partijen eerder plaatsvinden.