SGS snelschaken 2006

Het SGS-snelschaken voor clubteams was dit jaar weer eens in Bunschoten-Spakenburg. In tegenstelling tot voorgaande jaren was er deze keer geen grote rol weggelegd voor Paul Keres 1. Eigenlijk speelde geen enkel team een rol, behalve Utrecht 1, dat naar eigen zeggen met een C-team kwam maar toch kwam, zag en alles won. Op grote afstand volgde een cluster van zes teams waaronder Paul Keres 1 en 2. PK1 werd nog net tweede, vlak voor de Regiohakkers en PK2. Paul Keres 1 was daarmee bepaald niet tevreden, maar door het gemis van enkele topspelers zat er niet meer in. Anton Rosmuller was met 6.5 uit 9 het meest succesvol. Paul Keres 2 was wel tevreden, want het team heeft zich tot nu toe zelden gehandhaafd in de kampioensgroep en bleef slechts 1 match- en een half bordpunt achter op PK1. De onderlinge wedstrijd werd 3-3. Aan de topborden waren Simon Kronemeijer (4/9) en vooral Rolf Dijksterhuis (5.5/9) solide, aan de staart maakte Colijn Wakkee de hoogste score (7/9).

Ver achter deze cluster van middenmoters kwam nog een groepje van drie staartteams, die gebroederlijk degradeerden. Daarbij was ook Paul Keres 3, dat op het laatste moment mocht promoveren omdat Amersfoort 1 niet in de kampioensgroep durfde. Onze mannen weerden zich duchtig en pakten drie matchpunten van de andere twee degradanten, maar meer zat er helaas niet in. Ook de onderlinge wedstrijden tegen de andere Keres-teams gingen verloren. Martin van Essen won als enige van een hoger geplaatste Keresiaan (onze voorzitter). Jan van Eck werd topscorer met 2.5 uit 7.