Floor schaakt Door #24: Enig analysewerk vooruitblikkend op de masterclass van De Breuk

Floor schaakt door

Ik was blij verrast te zien dat er weer een masterclass is georganiseerd met aansluitend een Lichess toernooi, vrijdag as. De opening kwam me bekend voor uit een online finale match Carlsen vs Nakamura, die ik reeds voor FsD analyseerde zie FsD 14,15 en 16).
In twee partijen was het onderwerp van debat. Ze zijn terug te vinden in de viewer. Ik heb er nog wat partijen aan toegevoegd. Het betreft “rough analysis”. Jan gaat het straks allemaal wel uitleggen en ik wil toch zeker niet het gras voor zijn voeten wegmaaien. Met daarbij dan nog een online 3 min partij die ik zojuist zag. Met de nodige fouten maar toch aardig om te zien wat twee GM’s er bij dit speeltempo van weten te bakken. Bij deze partij heb ik de mooie aanvalspartij Ding vs Dubov gevoegd.
Al met geeft het enig idee alvast en het is lekker gemakkelijk om er doorheen te klikken, nietwaar?

FsD 23 Carlsen_Anand_2020

One thought on “Floor schaakt Door #24: Enig analysewerk vooruitblikkend op de masterclass van De Breuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.