Do 11 maart: XXL Teambattle, Napraat & Lightning toernooi!

Link XXL Teambattle (20:00 uur)
Link Lightning toernooi (22:00 uur)
Link Zoom

Donderdag doen we weer eens mee aan de XXL Teambattle (20:00-21:30). Deze Teambattle, die evenals de zondagse teambattles wordt georganiseerd door schaakvrijwilliger van het jaar Govert Pellikaan valt vaker samen met onze clubavond, vandaar dat we er niet elke week bij zijn. Het is wel een erg leuke afwisseling van ons wekelijkse interne snelschaaktoernooi (of noemen we het 5+5 tempo tegenwoordig al ‘rapid’?). We houden ook weer een gezamenlijke Teambattle napraat (21:30-22:00) en voor de fanaten eindigen we met een Lightning toernooi (22:00-22:45); 9 ronden zwitsers met tempo 2+0 met 10 seconden tussen de ronden.

20.00 uur: XXL Teambattle op lichess

In de woorden van organisator Govert:

Voor de liefhebbers: alle teams in één battle, de beste 5 scores tellen. Zo kunnen de meeste teams prima meedraaien is de inschatting. Mocht het beter bevallen dan de klassen die we nu gebruiken, gaan we natuurlijk op zondag ook over op de all-play-all formule.

Van 20:00 tot 21.30 uur dus met het gebruikelijke 3 min + 2 sec. Al dan niet met de Zoom open.

Link XXL Teambattle (20:00 uur)

21.30 uur: Teambattle napraat op Zoom

Na de Teambattle is het nu ineens 21.30 ipv 22:00 uur. Dat is nog vroeg genoeg om na te praten en leuke partijen of anekdotes te delen. Heb je een leuke pot gespeeld in de teambattle? Die bekijken we dan zeker. Dit kan ook een moment zijn om even pauze te houden en je op te laden voor het lightning toernooi.

Link naar Zoom (elke donderdag dezelfde en de hele avond beschikbaar)

22.00 uur: PK Lightning toernooi

Om 22:00 gaat de Teambattle napraat uiteraard door, maar voor de echte snelheidsduivel die als motto heeft ‘nadenken is voor talentlozen’ houden we een een PK Lightning toernooi!; een 9-rondig zwitsers toernooi met tempo 2+0, al dan niet met eigen pauzes erbij. Als je je aanmeldt voor het toernooi (dat kan nu al!), word je automatisch ingedeeld in de eerste ronde. Om mee te doen, dien je op Lichess eenmalig lid te worden van S.V. Paul Keres. Dat kun je hier doen.

Link Lightning toernooi (22:00)

Zoom: praten, chatten en kijken tijdens toernooi

Het clubgevoel wordt nog meer benaderd als je de anderen kan zien, als je kan kibitzen bij andere partijen en opmerkingen plaatsen en als je (zelfs) kan praten. Dit kan met het eveneens gratis programma Zoom. Een account is niet nodig en er hoeft niets geïnstalleerd te worden om aan te haken. De sessie staat de hele avond open en je kan er dan elk moment inspringen. Wil je liever niet dat iedereen je woonkamer binnen kijkt? Zet dan je video uit of kies een vrolijke achtergrond!

Link naar Zoom (elke donderdag dezelfde)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.