Floor schaakt Door #23: Het loperpaard van Anand

Floor schaakt door

Het loperpaard van Anand,

Ik laat de analyses van Wijk aan Zee voorlopig rusten om ze later nog in enig ander verband van de band te laten lopen. Wellicht komt er serie afleveringen waarin ik me eens ga verdiepen in de persoon en het spel van Jorden van Foreest. Het kan snel gaan. Aan Timman werd de vraag gesteld of hij wereldkampioen zou kunnen worden waarop deze antwoordde dat hij dacht dat hij niet koelbloedig genoeg was. Met deze vraag kunnen we mooi een brug slaan naar Wesley So. Mij lijkt dat hij het in zijn mars heeft om Magnus van de troon te stoten. Vooral gezien zijn spel. Onlangs won hij weer een online toernooi door in de finale van laatstgenoemde te winnen. Maar ambieert hij het überhaupt wel?, zo vraag ik mij af. Wellicht zal ik ook op die vraag nog eens ingaan.

Voor nu heb ik besloten dat een belangwekkend onderwerp, zoals verwoord in de titel, geen langer uitstel meer gedoogd!

Ik serveer alvast enkele diagrammen uit:

FsD 23 Carlsen_Anand_2020

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.