Teambattle: drie leuke momenten

De teambattle van afgelopen zondag ging beduidend beter dan vorige week: we werden derde, na lang tweede te hebben gestaan. Geen eerste, want op HWP Sas van Gent staat momenteel geen maat. Die gaan we weer bedreigen als er nog wat meer toppers bij zijn.

Net als bij veel andere clubs staat de Zoom open, tijdens en na het toernooi. Het gezelschap na het toernooi is altijd wat kleiner, wat ruimte geeft om partijtjes te bekijken zonder dat iedereen teveel door elkaar heen schreeuwt. Om deze stugge volhouders te belonen lichten we er een paar momenten uit.

Eerst maar eens Harry, die de lessen van de PK Academy steeds beter toepast. Zo moet je bij afwikkelingen naar pionneneindspelen wel weten of ze gewonnen zijn! Harry had goed opgelet en wist hoe het moest: de f- en h-pion gaan hand in hand naar de overkant.

Ik moet eens een keer aan de echte openingen, want het liep voor geen meter. Maar ja, als je af en toe in acht zetten mag winnen is het verleidelijk om dezelfde rommel te blijven spelen. Daarom publiceer ik dit potje, zodat geen witspeler er meer intrapt:

Maar nu graag uw gewaardeerde aandacht voor het klapstuk! Onze nestor speelt als een jonge hond, en dat levert vrolijke potjes op. Zoals deze, waar zwart een gouden kans mist (het Zoom-analyseteam moest daar wel door de computer op worden gewezen). Daarna maakt HP het keurig af.

Zondag is alweer de volgende teambattle. Komt allen en zo.

One thought on “Teambattle: drie leuke momenten

 1. Dag Driewerf J,

  Ik weet niet precies welke definitie jij van ‘leuk’ hanteert, maar leuk zijn deze 3 partijvoorbeelden natuurlijk niet. Het eerste woord wat in mij opkomt is schrijnend en diep triest op een goede 2e plaats. Maar dat het altijd nog een graadje erger kan bewees mijn 1e ronde tegenstander van afgelopen editie, IM Rambi of zoiets, niet te verwarren met zijn halfbroer Rambo.
  Na de volgende zettenreeks gaf hij op; 1 Pc3 Pf6, 2. G4 PG4:, 3. e4 e5, 4. Dg4: 1-0. Overigens speelt de jeugd meestal vrolijk door, maar dit terzijde.
  Ach, je weet na die 25 jaar wel hoe ik over die IM titel en zijn dragers denk…

  Nog even naar die openingen van jou; je roept al 25 jaar dat je aan de openingenstudie gaat. Maar wanneer dan precies? Ik heb lang lang geleden wel eens betoogd dat als jij grote openingen zou gaan spelen, de schaaktroon jouw deel zou kunnen worden. Het tactisch vernuft is immers ruim vertegenwoordigd.
  Overigens snap ik wel dat je voor een baan in de luwte van semi overheidsinstellingen hebt gekozen; de meesten die voor een bestaan in de hoedanigheid van ‘schaakpro’ hebben gekozen zijn ondertussen aan de bedelstaf geraakt of helemaal uit beeld geraakt.

  Afijn, komend weekend het NK 2+1 increment! Ik ga het gehavende lijf duur verkopen aan de jongelui!

  Moedig voorwaarts Driewerf J.!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.