Floor schaakt Door #22: update 6 Tata Steel

Floor schaakt door
Aansluitend op de Floor schaakt Door #22 waarin hij terugblikt op Tata Steel Chess 2021 geeft Dirk deze week dagelijks een update met overig analysewerk. Dit zijn de linkjes naar de eerdere berichten:
Floor schaakt Door #22: Terugblikken op Tata Steel Chess 2021,
update 1, update 2, update 3, update 4, update 5

 

Update 6
In Giri vs Wojtaszek weet Giri vanuit een stelling met een prettig voordeel in het eindspel met duwen en trekken zijn tegenstander murw te spelen. De zwarte stelling was toch zeker houdbaar wat de vraag doet rijzen waar hij beter kon spelen. Uit mijn analyse blijkt hoe ruim de remisemarge eigenlijk was.

In de viewer geef ik eerst de partij zonder commentaar. Dit ten bate van “den ijverige schaakstudent”, en op onze club zijn er daar beste wel wat van te vinden. Ga eens achter de zwarte stukken zitten en speel de partij door. Zoek verbeteringen van het zware spel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.