Floor schaakt Door #22: update 5 Tata Steel

Floor schaakt door
Aansluitend op de Floor schaakt Door #22 waarin hij terugblikt op Tata Steel Chess 2021 geeft Dirk deze week dagelijks een update met overig analysewerk. Dit zijn de linkjes naar de eerdere berichten:
Floor schaakt Door #22: Terugblikken op Tata Steel Chess 2021,
update 1, update 2, update 3, update 4

 

Update 5
Als last minute invaller voor Dubov was Donchenko een belangrijk gegadigde voor de laatste plaats en daar belandde hij ook. Hij wist zeven remises bij elkaar te scharrelen bij geen enkele overwinning. Dat kostte 19 elopunten en hij staat nu als nummer vierentachtig op de ratinglijst vermeld. Een harde kennismaking met de schaakelite. Hij zal er zijn lessen uit trekken. In volgende partij komt er vanuit de opening een gelijkstaand eindspel op het bord dat je, wil je tot de grote jongens gaan behoren, niet mag verliezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.