Floor schaakt Door #19 Een discussie rondom de isolani op hoog niveau, Karpov vs Kamsky

Floor schaakt door

Al geruime tijd ligt er een tweeluik tussen Karpov en Kamsky op de plank. Gespeeld in hun match om het FIDE wereldkampioenschap in 1996 met Kamsky als de uitdager. Onderwerp van discussie is de geïsoleerde pion op d4. In de tweede matchpartij komt Kamsky sterk tot het thematische d4-d5. In de vierde partij weet Karpov een beter ontwikkelingsschema voor zijn stukken te vinden en slaat, al even thematisch, hard terug. De gevaarlijke crimineel blijft achter slot en grendel op d4 waarbij zwart fijn gebruik kan maken van stopveld d5. Karpov zou de match met 10.5-7,5 winnen.
Het leek me aardig om er mee voor de dag te komen om in te haken op de masterclass van John over dit onderwerp.

Ik serveer alvast de diagrammen uit.

One thought on “Floor schaakt Door #19 Een discussie rondom de isolani op hoog niveau, Karpov vs Kamsky

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.