KVKO: Dolle Mina strikes again

Op de vroege zaterdagochtend, 5 dec 10u, hebben Evert (Michele_di_Rossi) en ondergetekende (DolleMina) de eerste kwartfinale van het KVKO gespeeld. Ik moest nog haasten om op tijd achter de computer te zitten, want wij hebben het geluk dat onze dochter van 2 jaar minstens net zo goed kan uitslapen als wijzelf; ik werd dus pas om 9 uur wakker gemaakt door haar vrolijke gebrabbel en kon na de vaste riedel van flesje, kiwi, boterham met honing en een dikke poepluier nog net op tijd achter de pc kruipen. Ik was redelijk relaxed, want met bereiken van de kwartfinales had ik als achtste geplaatste speler natuurlijk al best goed gepresteerd, en als ik nog iets verder zou komen zou dat alleen maar meegenomen zijn. De eerste partij ging verrassend makkelijk. Hoewel de stelling lange tijd in evenwicht was, speelde het voor mij toch wat makkelijker omdat ik goed gebruik kon maken van de zwarte velden. Aan het eind was die strategie dan toch akelig goed gelukt.

Hier speelde ik 38…Ta2 waarna Evert opgaf; er dreigt 39….Tgg2, en 39.Ta1 helpt niet, want na 39…Txa1 40. Txa1 Pxf3 heeft de witte loper geen velden meer. Overigens zou 38….Pxf3 een nog mooiere slotzet zijn geweest, met ondekbaar mat op h2 (39.Lg3 T8xg3!).

De tweede partij bracht spektakel. Ik probeerde de partij – geheel passend bij mijn leeftijd – solide op te zetten, maar overzag even dat zwart met groots gebaar op g2 kon inslaan. Gelukkig was mijn stelling zo degelijk dat ik toch nog steeds tegenspel had. Het werd daarna een partij die met beperkte tijd voor gewone stervelingen eigenlijk te ingewikkeld is, en waarbij onze digitale vriend haarfijn aangaf dat wij om de beurt goede kansen hebben laten liggen. Oordeel zelf in onderstaande partij.

Best enerverend dus. De sfeer haalt het natuurlijk niet bij een goede ouderwetse clubavond met hout en bier, maar door het herhaaldelijk kibitzen van diverse amigo’s uit het eerste en tweede voelde het toch wel bijzonder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.