26 nov: Isolani Masterclass door John Cornelisse & Lichess toernooi

Link Zoom
Link Toernooi op Lichess

Komende donderdag 26 november hebben we weer een mooi online programma met een Isolani Masterclass door John en een Zwitsers Toernooi op Lichess.

19 uur: Isolani Masterclass door John Cornelisse

“He who is afraid of an isolated pawn should not play chess” ~ Siegbert Tarrasch

Is een geïsoleerde pion nou sterk of zwak? Een vraag die de geleerden al meer dan honderd jaar bezig houdt. En nog weten we het antwoord niet. Bij de Isolani masterclass op donderdag 26 november zal John een tipje van de sluier oplichten aan de hand van een aantal fraaie partijen. Start 19.00 uur, wees erbij!

Link naar Zoom (elke donderdag dezelfde)

 

20.30 uur: Zwitsers toernooi op Lichess.org

Om 20.30 uur start het zwitsers snelschaaktoernooi op lichess. Het toernooi bestaat uit 8 rondes van 5min + 5sec. Later instromen en rondes pauzeren is mogelijk. Als je je aanmeldt voor het toernooi (dat kan nu al!), word je automatisch ingedeeld in de eerste ronde. Om mee te doen, dien je op lichess eenmalig lid te worden van S.V. Paul Keres. Dat kun je hier doen.

Link Toernooi

Zoom: praten, chatten en kijken tijdens toernooi

Het clubgevoel wordt nog meer benaderd als je de anderen kan zien, als je kan kibitzen bij andere partijen en opmerkingen plaatsen en als je (zelfs) kan praten. Dit kan met het eveneens gratis programma Zoom. Een account is niet nodig en er hoeft niets geïnstalleerd te worden om aan te haken. De sessie staat de hele avond open en je kan er dan elk moment inspringen. Wil je liever niet dat iedereen je woonkamer binnen kijkt? Zet dan je video uit of kies een vrolijke achtergrond!

Link naar Zoom (elke donderdag dezelfde)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.