Een pareltje met historische waarde

Soms kom je op het internet iets moois tegen. Zo vond ik vanavond een interview met Bent Larsen dat lekker wegleest op de regenachtige zondagmiddag. Fischer was net WK geworden en de ambities en het zelfvertrouwen van Larsen waren nog altijd torenhoog. Hij had natuurlijk met 6-0 van RJF verloren maar de vraag wie er in 1975 wereldkampioen zal worden behoeft geen enkele twijfel. Who else?

Mooi is dat: een visie die vandaag de dag achterhaald lijkt maar in de sfeer van de jaren zeventig gretig gelezen zal zijn. Dit interview kan zomaar op mijn geboortedag afgenomen zijn, maar ik ben niet te jong om dit prachtig te vinden.

Ik hoop dat u dat met mij eens bent.

Het is een plaatje dat groter wordt als er op geklikt wordt.

2 thoughts on “Een pareltje met historische waarde

  1. Interessant interview, en Larsen werd niet gehinderd door valse bescheidenheid :-). Overigens zit Larsen er wel 100 jaar naast met Morphy.

  2. Bent Larsen was de succesvolste toernooispeler vande zestiger jaren en had een interessante stijl die van vlotte aanval- tot doodzitpartijeen varieerde.Een van zijn opmerkelijkste wapenfeiten is een dubbele overwinningen op wereldkampioen Petrosjan in Santa Monica 1966 die schier onverslaanbaar werd geacht.Des te opmerkelijker zijn de zeer onzorgvuldige analyses(bv.Ích spiel auf Sieg’)
    zijn toch warm aanbevolen partijenverzameling,waarin zeer opzichtig naar het eindresultaat wordt toegeanalyseerd.Een verschil van dag en nacht met Bobby en een eigenschap waar ook zijn grote voorbeeld Nimzowitsj was behept.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.