Schaken in het park

Ons edele schaakspel beoefenen we meestal op de clubavond. Sommigen blitzen avond aan avond in de kroeg. En in de coronatijd de laatste maanden is er ook veel online gespeeld. Maar wist je dat je ook kan schaken in het park?

Op initiatief van Jésus Medina Molina zijn er in maart 2018 drie schaaktafels neergezet in het Maximapark. Daarna volgden nog vele andere locaties in Nederland en komen er nog regelmatig nieuwe schaaktafels bij, zoals onlangs in de Kloostertuin in IJsselstein.

De schaaktafels in het Maximapark


Links: Jésus Medina Molina, rechts denkt Arjan Ploeg na over zijn volgende zet

De schaaktafels staan bij de ingang van de Japanse tuin, vlakbij parkrestaurant Anafora. Elke zondag van 11 tot 12 uur zijn er meerdere schakers aanwezig om een partij tegen te spelen. Ook op andere tijden kan je er natuurlijk terecht. Dat is het mooie van schaken in het park. Zeven dagen per week, 24 uur per dag geopend.

Kom ook een keer meedoen! Wellicht wordt het schaken in het park hier dan net zo populair als bijvoorbeeld in Washington Square Park, New York.

One thought on “Schaken in het park

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.