Schaken in tijden van Corona

Het nieuwe seizoen is gestart. Schaken in tijden van Corona (klinkt enigszins als ‘Liefde in tijden van Cholera’, daar werd je ook al niet vrolijk van), hoe werkt dat eigenlijk? Op de proefavond is er al wat geëxperimenteerd, maar voor het serieuze werk moet je in het buitenland zijn. Marc Jongerius, onze levenslange OKU-arbiter, heeft het Belgische kampioenschap in Brugge geleid en daar een lezenswaardig stuk over gepubliceerd. Leuk om met een Belgisch biertje erbij te lezen. Bijvoorbeeld:

Foto Marc Jongerius

De Duitse competitie is ook weer gestart, of liever gezegd geherstart (ze maken eerst de vorige competitie nog even af). Daar zijn zelfs bewegende beelden van:

Tot zover enkele impressies van het schaken anno 2020. Ik wacht zelf nog even tot ik lekker rond mag lopen en bij andere spelers mag kijken, om hen vervolgens in de analyse belachelijk te maken, maar die keuze zal voor iedereen anders zijn. Mocht je zelf eerste indrukken hebben, meld ze dan vooral in een reactie hieronder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.