Floor schaakt Door #16: De match Nakamura vs Carlsen; sets 4, 5 en 6

Floor schaakt door
Het is al weer een tijdje geleden maar het is het wel waard om nog wat verder terug te blikken.
Dat heeft Nakamura overigens zelf ook gedaan, de video waarin hij de partijen uit de laatste beslissende set bespreekt is toegevoegd. De video is een dag na de match gemaakt en hij maakt de indruk dat hij nog “in de emotie zit“ en “hoog in zijn energie”. Wat dat betreft is het vooral een weergave van zijn gedachtengang tijdens de partijen en minder een kritische evenwichtige analyse. Dus daar waar hij mij tegenspreekt; geloof mijn analyse maar! Als voorbeeld; hij bestaat het om na Ph4, het betreft de partij van de elkaar dekkende paarden waarin Ph4 toch vooral slecht staat want buitenspel, op te merken dat de paarden elkaar mooi dekken! In een andere partij waarin …c4 een lelijke blunder is van Magnus luidt het slechts; “so, he played …c4”. Maar toch een aardige aanvulling dacht ik, een inkijkje in de gedachtenwereld van een wereldtopper is nooit weg.

De partijen zijn natuurlijk weer te vinden in de viewer onderaan. Veel plezier.

De volgende stellingen serveer ik reeds uit om de gedachten over te laten gaan.

Analyses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.