Floor schaakt Door #14: De laatste set in de match Carlsen vs Nakamura

Na vier grote online toernooien waren Carlsen, Nakamura , Ding en Dubov als de vier beste spelers uit de bus gekomen. Nu gingen zij in de “ Final Four “ uitmaken wie de finale zouden gaan spelen.
Carlsen won van Ding en Nakamura wees Dubov terug. Zo kregen we de “droomfinale” tussen de twee beste schakers bij vesneld tempo.Voor de finale was de formule aldus; The semi-finals are best of 5 sets, while the final is best of 7. Each set consists of 4 rapid games with 15 minutes per player for all moves, plus a 10-second increment per move. If the score is tied 2:2 then two 5+3 blitz games are played. If still tied an Armageddon game is played, where White has 5 minutes to Black’s 4, but a draw means Black wins the set. Hierbij teken ik aan dat Magnus vanwege zijn betere prestatie in de voorgaande toernooien steeds mocht kiezen welke kleur hij wilde, een behoorlijk voordeel. Het werd spannend tot het einde . Ze bleken zeer aan elkaar gewaagd. Het werd 3 – 3 in sets. De laatste allesbeslissende set wil ik nu presenteren. Ik ben van plan om uiterlijk volgende week met een update te komen over de voorgaande sets. Stay tuned !

Zoals gebruikelijk serveer alvast wat stellingen uit om de gedachten over te laten gaan.
De volledige partijen zijn te vinden in de viewer onderaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.