Floor schaakt Door #13: De blitzmatch Ivanchuk vs Kamsky


Je zou het gemist kunnen hebben, er wordt de laatste tijd ook zoveel on line gespeeld. Dit speelde zich af op het kanaal van Fiona’s Fight Club, en werd live uitgezonden op Lichess.
Ivanchuk lives! Als een van de legends begint hij deze week aan weer een toptoernooi on line. Ik ben benieuwd hoe hij het er vanaf gaat brengen. Helaas kan het interview na afloop niet terugvinden, noch de opname van het gebeuren met live commentaar in het Engels. Hij vertelt onder andere dat hij les geef aan kinderen op een schaakschool en dat hij zich ook bezig houdt met de geheimen van het damspel.
De live video blijkt te zijn opgedeeld in allerhande losse fragmenten, clips. Deze vond ik op YouTube, aangaande een partij in de KI tegen Kasparov.

Verder vond ik ook nog een post match analyse van Kamsky op zijn eigen stream;

De match eindigde in een ruime overwinning voor Ivanchuk. Vooral toch ook omdat Kamsky zijn vele kansen niet goed wist te benutten. Oordeel zelf. Onderstaand al wat stellingen om de gedachten over te laten gaan.

Analyses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.