Vakantiemijmeringen van Pascal

Tijdens de vakantie denken aan schaken en tijdens schaken aan de vakantie. Pascal vertelt erover in een stukje op de OZU Website.

De schaakpartijen in het verhaal stammen uit de PK-interne van dit jaar. Pascal: Ja, dat is vreemd maar ik kan het uitleggen. Vorig jaar had ik in het jaarboek van Ozu over mijn externe schaakprestaties en vakantie een stuk geschreven. Dit stuk sluit op de vorige aan en ik wilde het heel graag in het boek van dit jaar, maar dit komt pas volgend jaar uit. Het kon wel nu alvast op de site. Wat nu vreemd is, is dat alle 3 de partijen bij Paul Keres zijn gespeeld… Misschien kan alsnog een link geplaatst worden. Ik begrijp dat dit allemaal ongebruikelijk is. Misschien typisch Frans: waarom simpel doen als het moeilijk kan.

Dat laatste was ook het motto van avonturier Huckleberry Finn. Bij dezen de link naar het alleraardigste stukje van Pascal met de titel hier lopen de meisjes met een schaakbord onder de arm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.